Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Askerden firar ettikten 1 gün sonra terör örgütü kimlik vermiş

Düzenleyen:
Askerden firar ettikten 1 gün sonra terör örgütü kimlik vermiş

GÜNDEM Haberleri

İzmir'de askerlik görevini yaparken 12 Haziran 2015 tarihinde ortadan kaybolan, geçen 26 Aralık’ta ise Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen Osman Karadeniz’e, birliğinden firar ettikten bir gün sonra bölücü terör örgütü PKK tarafından kimlik kartı hazırlandığı ortaya çıktı.

İzmir’in Buca İlçesi’ndeki Merkez Komutanlığı’nda askerlik görevini yaparken 12 Haziran 2015 tarihinde ortadan kaybolan, geçen 26 Aralık’ta ise Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen Osman Karadeniz’e, birliğinden firar ettikten bir gün sonra bölücü terör örgütü PKK tarafından kimlik kartı hazırlandığı ortaya çıktı. Osman Karadeniz’in kaybolduğu dönemde ’devlet tarafından ortadan kaldırıldığı’ iddialarının ortaya atıldığını hatırlatan İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Bu sinsi planlarını açıkça gösteriyor" dedi.

Diyarbakır’ın Eğil İlçesi nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Osman Karadeniz, İzmir’in Buca İlçesi’ndeki Merkez Komutanlığı emrinde askerlik görevini yaparken geçen 12 Haziran’da ortadan kayboldu. 16 Haziran’da İzmir’e gelen kardeşi Mehmet Ali Karadeniz, Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Şirinyer Polis Merkezi Amirliği’ne kayıp başvurusunda bulundu. Osman Karadeniz’in kayıp olduğu iddiası üzerine o tarihte yapılan incelemede; 12 Haziran günü öğle saatlerinde, İzmir Merkez Komutanlığı’ndan, Denizli’deki yeni birliğine gitmek üzere İnzibat Merkez Komutanlığı’ndan 2 günlük yol belgesini alarak ayrıldığı, cep telefonunu, Şirinyer semtindeki bir telefon bayiine 275 TL’ye satarak, Diyarbakır’a ve oradan da PKK terör örgütünün dağ kadrosuna katılmak üzere firar ettiği belirlendi. Firari askerin yakınlarından halen örgütün dağ kadrosunda olanların bulunduğu tespit edilip, bu bilgiler konuyu takip eden HDP milletvekillerine ve firari askerin kardeşine de bildirildi. Verilen bu bilgilere rağmen, Osman Karadeniz’in ’Devlet birimleri tarafından işkenceyle ortadan kaldırıldığına’ kadar varan iddialar dile getirilmeye devam etti. Hatta konu TBMM gündemine bile taşındı. Yine 19 Haziran 2015 tarihinde, İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi tarafından İzmir Valiliği’ne, kayıp Osman Karadeniz’in bulunması ve akıbetinin araştırılmasına yönelik dilekçe de verildi. Bu dilekçe de işleme konularak Karadeniz’in bulunmasına yönelik ülke genelinde çalışma yapıldı.

ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜ
Ortadan kaybolmasıyla ilgili iddia ve suçlamalar sürerken, PKK/KCK terör örgütü üyesi ’Kurtay Amed’ kod adlı Osman Karadeniz, 26 Aralık 2015 tarihinde, Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde güvenlik güçleriyle girdiği çatışma öldü. Yapılan incelemede, ortadan kaybolmasıyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti’ni zan altında bırakacak iddialar ortaya atılan Osman Karadeniz’in terör örgütüne katılmak amacıyla 12 Haziran 2015 tarihinde birliğinden firar ettiği, bunu yakın çevresiyle paylaştığı, 13 Haziran 2015 tarihinde de adına, PKK/KCK terör örgütüne katıldığını gösteren kimlik belgesi düzenlendiği ortaya çıktı.

VALİDEN AÇIKLAMA
İzmir Valisi Mustafa Toprak, PKK’ya katılmak amacıyla birliğinden firar eden, terör örgütü tarafından kendisine belge düzenlenen ve sonucunda güvenlik kuvvetleri ile girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen kişinin askeri birliğinden firar etmesinin bile bilinerek istismar edildiğini söyledi. Vali Toprak, "Bu istismar ile devletimiz aleyhinde gerçek dışı ve haince algı oluşturmaya çalışılması, devleti işkenceci ve terörist göstermeye çalışan bölücü terör örgütü ve müzahirlerinin ve yandaşlarının içinde bulundukları sinsi plan ve ihanetlerini açıkça gösterdiğini halkımızın bilgilerine sunuyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...