Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Yıldırım yeni yıla kar küreyerek girdi

Bakan Yıldırım yeni yıla kar küreyerek girdi

GÜNDEM Haberleri

Ulaştıma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yeni yıla kamyon işçileriyle girdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yılbaşı akşamını Bolu Dağı'nda karla mücadele çalışması yapan Karayolları işçileriyle geçirdi. Kar küreme aracıyla TEM Otoyolu'nun kenarındaki yan yolda kar küreyen Bakan Yıldırım, Karayolları işçilerine baklava ikram etti. Bakan Yıldırım, hizmet alımı yoluyla kar mücadelesi yaptıkları yollarda verim alamadıklarını söyledi.

Bakan Yıldırım yeni yıla kar küreyerek girdi

KARLA MÜCADELEDEN ZİYAREDE TIR'LA MÜCADELE
Gazetecilere açıklama yapan Bakan Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, 66 bin kilometleriyi aşan yol ağında 9 bin civarında personel ve 8 bine yakın makina, techizat ile kar ve kış mücadelesini aralıksız sürdürdüğünü söyledi. Tonlarca tuz, agrega, üre, buz çözücü malzeme ile kış tedbirlerini aldıkarını belirten Bakan Yıldırım, Karayolu ekiplerinin özellikle karla mücadeleden ziyade TIR'larla mücadele ettiğini belirtti. Bakan Yıldırım, şöyle dedi:
"TIR'ların kayarak makaslama yapıp yolu kapatması sıkıntılara yol açıyor. Karla mücadele ekiplerimiz bazen bu TIR'lar yüzünden o noktaya erişmekte de sorun yaşıyor. Sürücülerin gereken tedbirleri mutlaka almaları gerekir. Bu hava şartlarında sollama, şerit değiştirme işlerinden uzak duralım. Yer sağlam değil. Kaygan zemin. Kontrolü elden kaçırır, tatsız bir kazaya sebebiyet verebiliriz. Unutmayalım; yolların kralı olmaz, yoların kuralı olur. 'Siz siz olun kurallara riayet edin. Sevdiklerinizi üzmeyin, sağ salim sevdiklerinize ulaşın' diyoruz."

Bakan Yıldırım yeni yıla kar küreyerek girdi

Sürücüleri kış lastiği takmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyaran Bakan Yıldırım, ülke genelinde ana güzergahlarda tüm yolların açık olduğunu, bazı yerlerde iller ile ilçeler arasında kapalı olan yollar olduğunu, onlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
'MİLLETİN RAHATI İÇİN BİRİLERİNİN RAHATININ KAÇMASI LAZIM'
100 bin kişilik ulaşım, iletişim ailesinin yılbaşında iş başında olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, "Bizim için yılbaşı vatandşalarımızın huzur, güven, emniyet içinde yaşamalarıdır. Yaşamlarını devam ettirmeleridir. Milletin, vatandaşın rahatı için birilerinin de rahatının kaçması lazım. Bu işin tabiatından kaynaklanan bir şey. Bu aile vatandaşlarımızın rahatı için gece gündüz ayaktadır. Onların hayatlarını kolaylaştırıcak, yaşam kalitelerini artıracak her türlü tedbiri almak için azami gayreti gösteriyoruz" dedi.
'HİZMET ALIMIYLA KARLA MÜCADELE VERİM ALAMADIK
Bakan Yıldırım, karla mücadele çalışmasının özelleştirildiği bazı yollarda sürücülerin yeterli çalışma yapılmadığından yakındığının hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu:
"Geçen yıl itibariyle bu bir kaç yerde deneme amaçlı başlatıldı. Karayolları'nın son yıllarda personeli azaldı. Yeni arkadaşlar da başlamadığı için açığı kapatmak amacıyla ilave personel ihtiyacı bu şekilde hizmet alımıyla gerçekleştirilmişti. Buradan beklediğimiz verimi elde edemeyince bu yıl ağırlıklı olarak kendi personelimizle bunu yapıyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz? Malum bizde hizmet alımıyla çalıştırılan yasada 'taşeron' diye tabir edilen karayolcular, burada tecrübe kazanmış karayolculardan yaklaşık 6 bin 500 arkadaşı asli kadroya aldık. Onlar bu hizmetlerde fiilen yer almaya başladı. Bahsedilen olumsuzluklar da tamamen ortadan kalkmış oldu."
KÜREME ARACIYLA KAR KÜREDİ
Bakan Yıldırım, daha sonra yemekhanede karayolları personeliyle yemek yedi. Ardından Bolu Dağı Tüneli'nin kameralarla izlendiği kontrol merkezinde bilgi alan Bakan Yıldırım, burada radyo anons sistemiyle tünelde seyahat eden sürücülerin yeni yılını kutladı. Bakan Yıldırım, daha sonra kar küreme aracının direksiyonuna geçip TEM Otoyolu'nun kenarındaki yan yolda ve işletme sahasında kar küredi. Bakan Yıldırım, daha sonra Karayolları işçilerine baklava ikram edip Bolu Dağı'ndan ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...