Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yargıyı yeni yılda maraton bekliyor

Düzenleyen:
Yargıyı yeni yılda  maraton bekliyor

GÜNDEM Haberleri

Soruşturma safhasındaki birçok konu davaya dönüşecek. Bazı davalarda da sona gelinecek.

Ebru Karatosun ANKARA - Türkiye’nin gündemine oturan ve özellikle paralel yapıya yönelik açılan davalar 2016’ya da damga vuracak. O davalardan bazıları şöyle:
- Ergenekon Davası: 5 yıldır süren 274 sanıklı davanın kararı 21 Nisan’da açıklanacak.
- 2010 KPSS Davası: 230 şüphelinin bulunduğu davanın ilk duruşması 21 Mart’ta yapılacak.
- Tahşiye Kumpası Davası: Fethullah Gülen’in 1 numaralı sanık olduğu Tahşiye Davası’nın ikinci duruşması 23-24-25 Şubat’ta görülecek.
- 25 Aralık Kumpası Davası: Takipsizlikle sonuçlanan soruşturmada usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu iddiasıyla ilgili açılan dava 6 Ocak’ta görülecek. 
- Selam Tevhid: Aralarında Fethullah Gülen’inde bulunduğu 122 şüpheli hakkında açılan dava 1 Şubat’ta İstanbul’da görülmeye başlanacak. 
- Paralel Devlet Yapılanması Davaları: Ankara merkezli davada Gülen’in de arasında bulunduğu 61 şüpheli için tutuklama kararı çıkarmasını talep etti. İstanbul’daki emniyet içerisinde Paralel Devlet Yapılanması oluşturulduğu iddiasıyla 143 polisin yargılandığı davaya da 15 Şubat’ta başlanacak.
- MİT TIR’ları: Adana ve Hatay’da MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin dava devam ediyor. 
- Sınav Sorularının Sızdırılmasıyla İlgili Soruşturmalar: 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin ilk davasını açan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2012 Komiser Yardımcılığı, 2012 Avukatlıktan Hakimliğe Geçiş, 2012 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), 2014- 2012 KPSS ve ALES ile ilgili soruşturmalarda bu yıl yeni detaylara ulaşılması bekleniyor.
- Passolig Davası: Mahkeme, Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararını açıklamasını da göz önüne alarak davayı 2 Mart’ta görecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...