HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

En çok şehit acısı yaşayan il Adana oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
En çok şehit acısı yaşayan il Adana oldu
Şehit, Haber, Adana, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye’de, Şanlıurfa’da iki polisin uykuda şehit edilmesiyle başlayan terör olaylarında yaklaşık 200 asker ve polis şehit olurken, Adana 19 şehit vererek bu acıyı en fazla yaşayan il oldu.

PKK’nın 30 yıldır estirdiği terörü bitirmek için 2012 yılında başlatılan kardeşlik projesi, PKK’nın 7 Haziran 2015 seçimlerinin hemen ardından sık sık yol kesip araç yakma ve şantiye basarak kamu malına zarar vermesinin ardından 2015 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bomba patlaması aynı gün bir askerin şehit edilmesi ve ertesi gün yine Şanlıurfa’da iki polisin uykusunda PKK’lı teröristler tarafından şehit edilmesi Türkiye’yi tekrar terör sarmalına sürükledi.

Bu olaylardan sonra 3 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi. Ancak çıkan çatışmada ve kurulan bombalı tuzaklarda da yaklaşık 200 asker ve polis şehit oldu. Şehit acıları tüm Türkiye’yi derinden üzdü ancak bu acının, ateşin en çok düştüğü il Adana oldu. 20 Temmuz 2015 tarihinde başlayan olayların ardından Adana’ya 19 şehit geldi. Adana’ya ilk şehit haberi Pozantı ilçesinin iki terörist tarafından 31 Temmuz 2015 günü basılmasıyla geldi. Bu olayda Adanalı iki polis şehit oldu. 7 Ağustos 2015 günü 1 uzman çavuş, 19 Ağustos 2015 günü yine 1 uzman çavuş şehit oldu. Sonra 3 Eylül ile 10 Kasım 2015 tarihleri arasında 12 polis şehit edildi. Bu polislerden 2’si 28 Eylül 2015 günü Adana’da hastane bahçesinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Ardından iki uzman çavuş bir astsubay üst çavuş şehit edildi.

Adana’ya 28 Aralık 2015 günü astsubay üst çavuşun şehit haberi geldi. Adana’ya 6 asker, 13 polis olmak üzere 19 şehit ateşi düştü. Bu şehitler arkalarında yaklaşık 40 yetim bıraktı.

Tunceli’de PKK’lıların açtığı ateş sonucu şehit olan polis memuru Murat Savaş Kale, 1 ay önce dünyaya gelen oğlunu sadece bir kez gördükten sonra şehit oldu. Şehit Kale gibi diğer şehitlerde kimi 3 yaşında kimi 5 yaşında kimi 15 yaşında yetim bıraktı.

Şehit acısının en çok yaşandığı ikinci il 1990’lı yılların sonunda Adana’da ayrılarak il statüsü kazanan Osmaniye oldu. Osmaniye’ye de olaylar başladıktan sonra 14 şehit geldi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...