Diyarbakır’da terör örgütüne tepki her geçen gün büyüyor

Düzenleyen:
Diyarbakır’da terör örgütüne tepki her geçen gün büyüyor

GÜNDEM Haberleri

“27 sahabe ve iki büyük peygamberin kabri burada. Hainler, bu ülkenin imanlı ve cesur Kürtlerini asla temsil edemez”

Gökhan Kaya ANKARA
Diyarbakır’da Medfun Peygamber ve Sahabeleri Tanıtma Derneği Başkanı Abdulkadir Arslanoğlu, son dönemde ismi sıkça terör eylemleriyle anılmaya başlayan Diyarbakır’a ilişkin gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şehrin binlerce yıllık geçmişi olduğunu ve onlarca medeniyete ev sahipliği yaptığını anlatan Arslanoğlu, “Diyarbakır, Anadolu’nun İslam’a açılan ilk kapısı. Fetih sırasında şehit düşen 27 sahabe ile isimleri Kur’ân-ı kerimde geçen iki büyük peygamberin kabri burada. Camilere kurşun atan, mabetlerimizi yakan, muazzez peygamberimize hakaret içeren afişleri alçakça billboardlara asan, okulları ateşe verip çocuklarımızın eğitim-öğretim hakkını ellerinden alan, kendi çocuklarını da kolejlerde okutan bu hainler, bu ülkenin imanlı ve cesur Kürtlerini asla temsil edemez” ifadelerini kullandı. Arslanoğlu, “‘Kürt sorununa çözüm bulacağız’ yalanı ile ortaya çıkan bu bölücülerin, esasında dine-imana-namusa ve kutsala saygısı olmayan, ateist bir temel üzerine bina edilmiş bir anlayışın uşakları olduğu artık bilinmelidir. Bizim tek bayrağımız ve tek devletimiz var. Güvenlik güçlerimiz, Sur’u bu leş yiyicilerden temizleyecektir” şeklinde konuştu. Abdulkadir Arslanoğlu, yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı: “Esnafa destek verilmeli. Devletin şefkati vatandaşa hissettirilmeli. İş-Kur marifetiyle yapılan alımlar artırılmalı. Akil insanlar heyeti kurulmalı. Bu heyetle Başbakan arasında diyalogları sağlayacak bir kanal oluşturulmalı.”

Diyarbakır’da terör örgütüne tepki her geçen gün büyüyor

KAHVALTIYA ROKET: 3 ÇOCUK ANNESİ ÖLDÜ

Terör örgütü, Diyarbakır’ın merkez Sur ve Şırnak’ın Silopi ilçesinde 2 sivili öldürdü. Alpaydın ailesi, sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı Sur’un İskenderpaşa Mahallesi’ndeki evlerinde kahvaltı yapıyordu. İkinci katta oturan aile, sofraya isabet eden roketatar mermisinin hedefi oldu. Duvarı delen merminin patlaması sonucu 3 çocuk annesi Melek Alpaydın (38), olay yerinde can verdi, yanındaki akrabası yaralandı. Merkez Yenişehir ilçesinde de yine bir eve isabet eden kurşun 6 yaşındaki Y.T.’yi başından yaraladı. Silopi’de ise terör yüzünden evlerinden ayrılmak isteyenlere PKK’lılar ateş açtı. Yusuf Yağıcı öldü, eşiyle bir kadın yaralandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...