Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mehmet Görmez: 'Müslümanların onuru bizzat birbirleri eliyle yok edilmektedir'

Düzenleyen:
Mehmet Görmez: 'Müslümanların onuru bizzat birbirleri eliyle yok edilmektedir'

GÜNDEM Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, "Müslümanların izzet ve onuru tarihte hiç olmadığı şekliyle bugün bizzat birbirleri eliyle yok edilmektedir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Başmüftü Abdülaziz Al Şeyh ve Fetva Kurulu daimi üyeleriyle bir araya geldi.

İslam dünyasının tarihin en zor dönemlerinden birini yaşadığını söyleyen Görmez, "Müslümanların izzet ve onuru tarihte hiç olmadığı şekliyle bugün bizzat birbirleri eliyle yok edilmektedir" diye konuştu.

İslam’a ve Müslümanlara karşı acımasız propaganda yürütüldüğünü belirten Görmez, şöyle devam etti:

"Tüm dünyada, bulundukları her yerde Müslümanların başı hüzünle öne eğilmekte. Bu büyük din, bir terör dini olarak tasavvur ediliyor, birbirlerinin canına, ırzına ve malına kasteden Müslümanlar arasında fitne ateşi körükleniyor. Düşünmemiz ve ciddiyetle çalışmamız gerekiyor. Bugün İslam müntesiplerinin cehaleti sonucu ve İslam’a imandan, akıldan ve hikmetten bütünüyle uzak terörist şebekelerin sözde flamalarının üstüne mübarek Peygamberin adını yazarak İslam’a verdikleri zarar, dinimize dil uzatan düşmanların verdiği zararı aşmış durumda."

"Müslümanların birlik içinde olmaları gerekir"

Başmüftü Abdülaziz Al Şeyh ise İslam ümmetinin bölünmüş ve kendi aralarında ihtilafa düşmüş olduğunu belirterek, "Bunun üstesinden gelmenin tek yolunun Allah'ın dinine ve Peygamber'in sünnetine sıkı sıkıya bağlanmak" dedi.

Müslümanların izzetinin Allah'ın yoluna sımsıkı bağlanmakla olacağını belirten Al Şeyh, Müslümanların ihtilaftan uzak durarak birlik içinde olmaları gerektiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...