Kılıçdaroğlu’nun koltuğu şimdi daha da sağlam

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu’nun koltuğu  şimdi daha da sağlam

GÜNDEM Haberleri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım sonrası sallanan koltuğunu tamamlanan ilçe ve il kongreleri sonucu oluşan yeni delege yapısıyla sağlama aldı.

Gökhan Kaya ANKARA
CHP, 16-17 Ocak’ta yapılacak 35.Olağan Kurultay’a kilitlenirken yarışta parti içi muhalefet. delege seçimlerini kan kaybı ile noktaladı.  Genel seçimlerin ardından Kılıçdaroğlu’nun liderliği tartışma konusu olmuş, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve eski milletvekili Umut Oran genel başkanlığa talip olduklarını açıklamıştı. O dönem partiyi olağanüstü kurultaya götürmek için 500’e yakın delegeden imza toplayan parti içi muhalefetin, il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasıyla ve Kılıçdaroğlu’na yakın delegelerin işbaşına getirilmesiyle birlikte kurultayda Genel başkan adaylığı için gerekli 120 delege imzasını bile toplayamayacağı belirtiliyor. Yeni delege yapısına göre, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na rakip çıkmasının artık zor bir ihtimal olduğu kaydediliyor. Koltuğunu sağlama alan Kılıçdaroğlu’nun parti yönetiminde ciddi revizyona gideceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun 60 kişilik Parti Meclisi’nde 50 ismin üzerinin çizildiği iddia ediliyor. Öte yandan CHP kurultayında kullanılacak sloganlar belli oldu. Partinin “toplumsal barış, hukuk, adalet ve özgürlük” temalarına dikkat çekeceği kaydedildi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...