Cizre’de çatışmalar sürüyor, bazı aileler camiye sığındı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Cizre’de çatışmalar sürüyor, bazı aileler camiye sığındı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

ŞIRNAK’ın Cizre Ve Silopi ilçelerinde PKK’lıların kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla operasyonlar aralıksız sürerken, çatışmaların yoğunlaştığı mahallerden kaçışlar devam ediyor.

Cizre’den bir çok aile yanlarına aldıkları çantalarıyla ilçeyi terk ederken, Dağkapı Mahallesi’nde çatışma ortasında kalmaktan korkan 3 aile de camiye sığınıp burada yaşamaya başladı.Cizre ilçesinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra asker ve polisin müşterek yürüttüğü, sokaklardaki hendek ve barikatlara karşı tankların da kullanıldığı operasyonlar devam ederken, ilçe merkezinden silah ve patlama sesleri kesilmiyor. Çatışmalar, Cudi, Nur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaşırken, Dağkapı mahallesinde ise 3 aile çatışma orasında kalmaktan korkup geçen hafta sonu Ser Sur Camisi’ne sığındı. Çocukları ile caminin bir bölümünde kalan aileler, çatışmaların bir an önce son bulmasını beklediklerini söyledi.

Çatışmaların yoğunlaştığı Cudi mahallesinden kaçış sürüyor. Bir çok aile çatışma bölgesinden yanlarına aldıkları çantaları ile ilçeden ayrılarak köylerde yakınlarının yanına gidiyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...