Müezzinoğlu: ‘Öz yönetim’ diyenler cezasını çeker

Düzenleyen:
Müezzinoğlu: ‘Öz yönetim’ diyenler cezasını çeker

GÜNDEM Haberleri

“Öz yönetim, kanton gibi cümlelerle konuşan, buna destek veren kim varsa milletin de hükümetin de kudret eli bunun üstesinden gelecek güçtedir”

Gündeme ilişkin konuları değerlendiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, muhalefetin yeni anayasa çalışmalarına karşı tutumunu eleştirdi. Konuşmasından bazı başlıklar ise şöyle:
 YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI:  Değerlendirmesine “Adı yeni ama konu artık eskidikçe eskidi” ifadesini kullanarak başlayan Müezzinoğlu, anayasa çalışmaları sırasında muhalefetin destek olmak yerine süreci tıkadığını söyleyerek tepki gösterdi. “Derdimiz bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımak. Gelişmiş dünya ülkelerinin başardığını Türkiye’nin de arkasına milleti alarak başarabileceği bir anayasayı yapmak. Bu milletin kaderiyle anayasaya sırtını dayanan odaklar oynadı. Bunu 1960’ta gördük, 80 darbesiyle gördük, 28 Şubat’la gördük, 7 Haziran sonrası TBMM’nin yüzde 41 oy oranıyla tek başına oy çoğunluğu sağlayamayan AK Parti sürecinde de muhalefetin tavrıyla gördük” dedi. Müezzinoğlu, muhalefetin milletten yana olmadığını dile getirerek “Onlar ‘millet bir gün yanlış yapar, buraya bir emniyet sibobu koyalım, bu da en güzel darbe anayasasında var’ diyen bir anlayışla ilerliyor bu düşünceyle başarılı olmamız zor olacaktır “ ifadelerini kullandı. Sağduyulu bir yaklaşımla anayasa çalışmalarında başarıya ulaşılabileceğini aktaran Müezzinoğlu, iyi niyet varsa, çözüm kolay. Bu durumda uzun bir zamana gerek yok, 12 kişilik grubun kısa sürede oturup konuşabileceğini anlattı. Kabul edilenlerin bir kenara konulacağını, tartışılması gerekenlerin de ayrılarak halkın onayına sunulabileceğini söyledi. 
 BAŞKANLIK SİSTEMİ:  Gündemdeki önemli tartışmalardan biri olan başkanlık sistemiyle ilgili Müezzinoğlu, milletine güvenmeyen yapının emniyet sibopları koyduğunu, bunlardan birinin de Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse, bunun gereğini yapmak gerekir. Ama şimdi bakıyorsunuz, ‘Başkanlık diyorsanız önümüzden geçmeyin, zinhar bunu tartışmayız’ diyorlar. Cumhuru kale alan bir anlayışta bulunamıyorlar çünkü milletten korkuyorlar” dedi. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın da başkanlık konusunu gündeme getirdiğini ancak o dönemde de bugünkü gibi birilerinin buna engel olduğunu anımsatan Müezzinoğlu, “O gün bunu başarmış olsaydı, bugün Türkiye farklı bir yerde olacaktı. Şimdi rahmetli Özal döneminde başkanlık sistemi gündeme geldiğinde de belirli güç odakları veya belirli köşeler, o gün ne yazdıysa fotokopi kağıdı koyun bugün aynısını yazıyorlar. Bizim bir vizyonumuz var; 2023. Biz bu hedefe ilerlerken sorun üreten bir anayasayla karşı karşıyayız. O zaman sorun üreten bir anayasadan, güçlü altyapıyı oluşturan gelecek vizyonuna katkı sağlayan bir anayasaya geçmemiz lazım” dedi.
ÖZ YÖNETİM:  Diyarbakır’da toplanan Demokratik Toplum Kongresi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, “Öncelikle bu topluluğun yasal olup olmadığını sormalıyız, bildiğim kadarıyla hukuksal bir zemini olmayan bu topluluk, bir vakıf mı, bir dernek mi, bir siyasi parti mi ve hangi statüde ve biz bu statüyü neye göre kabul edeceğiz. Esasında bizim karşımızda sanal bir yapı var” ifadesini kullandı. Bu sanal yapının sunduğu 14 maddelik teklifin, bir siyasi partinin genel başkanı tarafından desteklenmesini eleştiren Müezzinoğlu, “Bu duruş ülkenin, milletin birlik ve beraberliğini zedeleyen bir deklarasyon. Bunun arkasında duranların hukuka havale edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Öz yönetim, kanton gibi cümlelerle konuşan, buna destek veren kim varsa milletin de hükümetin de kudret eli bunun üstesinden gelecek güçtedir” şeklinde konuştu. Müezzinoğlu, PKK’nın saldırılarıyla ilgili ise “Buradaki dert, bu milletin 2023 vizyonuna yürüyüşünü engellemek için birilerinin planladığı, birilerinin de maşa olarak kullanıldığı bir hadisedir. Ancak yapabilecekleri terör eylemidir, insanlık dışı tuzaklardır. Orada güvenlik güçlerimiz gereken duyarlılığı gösteriyor. Başarılı olamayacaklardır” dedi.
 SAĞLIKÇILAR HEDEFTE:  Doğu’da teröristlerin her fırsatta hastanelere, sağlık ekiplerine saldırdığına dikkat çeken Müezzinoğlu, 112 personelinin zor şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Cizre’de bir sağlık memurunun arabasına binip evine giderken yolda katledilip şehit edildiğini hatırlatan Müezzinoğlu, ambulansla yardıma giden ekibe de ateş açıldığını dile getirdi. Yalan ihbarla bölgeye ambulans çağırıp pusu kuruyorlar. Her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Zırhlı ambulans sürecine geldik. 3 zırhlı aracımız bu hafta teslim edilecek. Bölgede sağlık hizmetlerinin aksamaması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...