Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Genelkurmay bu görüntüleri az önce yayınladı!

Düzenleyen:
Genelkurmay bu görüntüleri az önce yayınladı!

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK’nın ateşi altındaki vatandaşların güvenli bölgeye tahliye görüntülerini yayınladı.

Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu’da başlattığı operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı, 2016 yılının ilk günlerinde de terör operasyonlarının yoğun bir şekilde devam ettiği Şırnak’ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütünün ateşi altındaki vatandaşların tahliye görüntülerini yayınladı. Bölgedeki sivil halkın can güvenliğine öncelik veren güvenlik güçlerinin bölgedeki terör mağduru vatandaşlara adeta kalkan olduğu görüntüler aksiyon filmlerini aratmadı.

"SEN ÇOK YAVAŞ KOŞUYORSUN"
Bir evin avlusunda bekleyen çocuklara yardım eden askerlerin güvenlik konusunda nasıl titiz davrandıklarını gözler önüne seren görüntülerde bir komutan, "Hazır mısınız çocuklar? Şimdi koşabildiğiniz kadar hızlı koşacaksınız tamam mı? Hadi bakalım kim daha hızlı koşacak bakalım göreceğiz" diyor ve minikleri tek tek yolun karşısına geçiriyor. Rahat tavırları dikkatlerden kaçmayan komutan, minikleri "Sen çok yavaş koşuyorsun" diyerek sakinleştiriyor. Çevrede patlama seslerinin yaşandığı tahliye sırasında kundaktaki bir bebeği de yine askerler kucağına alarak karşıya geçiriyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmayan tahliye görüntüleri, terörün bölgedeki halkın yaşamını nasıl doğrudan etkilediğini gözler önüne seriyor.

Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçeleri ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinde düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini geçti. Bölgede bir yandan hendekler kapatılırken, diğer yandan yol ve menfezlere tuzaklanmış patlayıcılar imha ediliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...