Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran'a sert tepki

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran'a sert tepki

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara hitap etti. Erdoğan, İran ve Suudi Arabistan arasındaki gerilime ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Mezhep fitnesi bir kez daha İslam dünyasını sarsıyor. Bunu bir üst akıl idare ediyor. Mesele İslam dünyasında bir mezhep çatışması olsun ve İslam dünyası kendi içinde paramparça olsun. Suriye, Irak, Lübnan'daki görüntülerin arkasında mezhep fitnesi olduğunu biliyoruz. 

ORALARDAKİ İDAMA NEDEN SUSUYORSUNUZ?

Biz peygamber efendimizin tüm sahabelerine ve ehlibeyte aynı derecede saygı duyan bir anlayışa sahibiz. Hazreti Ali'nin, Hazreti Hasan'nin, Hazreti Hüseyin'in, Hazreti Ömer'in tahkirine asla razı olmayız. Mezhep görüntüsü altında sergilenen tavırların gölgesinde bölgesel iktidar inşa etme çabasını gayet iyi biliyoruz. Suudi Arabistan'ın büyükelçiliğinin yakılması, yıkılması asla uluslararası münasebetler açısından kabul edilir bir yaklaşım değildir. Biz bunu tasvip etmiyoruz demek o ülkelerin yönetimlerini kurtarmaz. Sen gerekli tedbirleri aldın mı acaba? 47 kişi idama mahkum edilmiştir. Türkiye'de idam müessesesi yok. Ama Suudi Arabistan'da bu müessese var, İran'da, ABD'de, Rusya'da, Çin'de var. Buralarda yapılan idamlar noktasında ses soluk çıkmıyor. 

İDAM EDİLENLERDEN 46 KİŞİ SÜNNİDİR

Şu anda Suudi Arabistan'da yapılan iç hukuk meselesidir. Bunların 46'sı sünnidir, bir tanesi de şiadır. Bu onların kararı, tasvip edip etmemek ayrı konu. Mısır'da bine aşkın insan hakkında idam kararı verildi. Ey dünya nerdesin? Bunlardan bir tanesi Mursi'dir. Mursi yüzde 52 halkoyuyla işbaşına gelmiştir, idama mahkum edilmiştir. O bir terörist miydi? Değildi. Darbeyi yapan kim? Sayın Mursi'nin memuru olan bir general. Dünyanın sesi çıktı mı? Tek konuşan biz olduk. Çünkü adaletle hükmetmek bizim görevimizdi. İslamı ve müslümanları böyle bir zilletle karşı karşıya getirenleri Allah ıslah etsin diyoruz. Suriye'de 400 bin insan öldürülüyor. Buna sessiz kalanlar şu anda bir kişinin idamıyla ilgili her tarafı ayağa kaldırmaya çalışıyor. Niye oraya sesiniz çıkmıyor. Oraya örtülü, örtüsüz destekler veriyorsunuz. Para, silah veriyorsunuz. Kime, katil Esed'e. 2016 yılında başta Suriye olmak üzere müslümanların acı, kan ve gözyaşı içinde yaşadıkları topraklarla barış, huzur, istikrar getirmesini temenni ediyorum.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...