PKK, bebekleri bile tuzak için kullanıyor

Düzenleyen:
PKK, bebekleri bile  tuzak için kullanıyor

GÜNDEM Haberleri

Riskli şehirlerde güvenli yerler belirlendi. 112’den “Bebeğim hasta” diyerek yardım talep edenler buralara yönlendiriliyor, gelmek istemeyen olunca tuzak olduğu anlaşılıyor

Gökhan KAYA

Göreve geldiği ilk gün Şırnak ve Cizre’deki sağlık personeline moral ve motivasyon ziyareti yapan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hikmet Selçuk Gedik, teröristlerin hain planını deşifre etti. Bölgede hasta ve yaralılara kimlik gözetmeyerek yaklaştıklarını anlatan Gedik, buna rağmen PKK’nın ambulansları hedef aldığını söyledi. Ambulanslara yapılan silahlıların ardından önceliği personeli korumaya verdiklerini belirten Gedik, “Sağlık hizmetinin bölgede etik tarafı da kalmadı. Gittiğimde ben de gördüm. 112 acili arayanlar bebeğin hasta olduğunu belirterek yardım istiyor. Ambulansımız hemen görev yerine gidiyor ancak mahalleye girdiği andan itibaren ateş edilmeye başlanıyor. Saldırmak için bebeği bile kullanabiliyorlar” diye konuştu.
PKK’nın ambulans hizmeti veren personeli tuzağa düşürmek istediğini ifade eden Gedik, “Güvenlik güçlerimiz, ambulanslar için güvenlik koridoru oluşturdu. Güvenli olmayan bölgeden gelen ihbara, çoğu zaman 100 metre, en fazla 5 dakikalık mesafedeki güvenli yere gelmelerini söylüyoruz. Ona itiraz edince tuzak olduğunu anlıyoruz. Bizi güvensiz bölgeye çekerek saldırı yapmayı amaçlıyorlar. Sağlık çalışanlarını bari hedef almasınlar. Biz hem bölge halkının hem yaralanan teröristin hem de askerimizin ve polisimizin hayatını kurtarmaya çalışıyoruz. Teröristlerin hedefi devletin şefkatli eli olan sağlık hizmeti. Bunu kırarlarsa başaracaklarını zannediyorlar, fakat bölgede sağlık hizmetini vermekten vazgeçmeyeceğiz” dedi. 
12 ZIRHLI AMBULANS  YOLDA
Bölgede görev yapacak zırhlı ambulanslar için de çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Gedik, “Şu an ambulans zırhlandırma işlemleri yapılıyor. Onlar haftaya bölgeye gidecek. Ancak bu geçici çözüm. Asıl hedefimiz arazi şartlarına uygun zırhlı araçlar tasarlamak. Onun da teknik çalışması sürüyor. Yurt dışında bazı örnekler mevcut. Onları da inceliyoruz. 3 ay gibi bir zaman zarfında 10-12 zırhlı ambulansları bölgeye göndereceğiz” bilgisini verdi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...