Kürsüye çıktı ve Bozkır’dan destek istedi

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Kürsüye çıktı ve Bozkır’dan destek istedi

GÜNDEM Haberleri  / iha

Eskişehir’de Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın katıldığı ‘Türkiye’nin Avrupa Birliği Üyelik Süreci’ konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısında konuşan 83 yaşındaki Dernek Başkanı Hulusi Kızılkaya, projesi için Bakan Bozkır’dan destek istedi.

Bakan Bozkır’ın da katıldığı Atatürk Kültür, Sanat ve Kongre Merkezinde düzenlenen ‘Türkiye’nin Avrupa Birliği Üyelik Süreci’ konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısında söz alan Sivrihisarlılar Eğitimi Geliştirme ve Kalkındırma Halk Derneği Başkanı Hulisi Kızılkaya, yapmayı planladığı proje için yardım istedi. Toplantıda konuşan Kızılkaya, kendisinin en yaşlı dernek başkanı olduğunu söyledi. Sözleri alkışla kesilen Kızılkaya, konuşmasının devamında, istihdamın arttırılması ve göç olayının durdurulması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi için gelecek kuşaklara örnek olsun diye ‘Kendi işinizi kendiniz kurun, Kendi göçünüzü kendiniz durdurun’ projesinin desteklenmesine lütfen yardımcı olun. Olun ki bizim derdimizle bizi baş başa koymayın. Bizimle irtibatınızı kesmeyin” dedi.

Bakan Bozkır ise konuşmadan memnun kaldığını belirterek, yapılan toplantının faydalı olduğuna dikkat çekti.

Konuşma sonrasında İHA muhabirine açıklama yapan Kızılkaya, “83 yaşındayım. Derneği 2005 yılında kurmuştum. Yaklaşık 10 yıldır yürütüyorum. Derneğimizin amacı yeni yetişen genç nesil üzerinde üretime dayalı olarak, ‘Kendi işini kendi kur, kendi göçünü kendin kurtar’ projesi var. Asıl amacı bu proje. Farklı projelerimiz de var. Soğuk hava üzerine, eğitim üzerine projelerimiz var. Bunlar için ne kadar girişim yaptıysak geri dönüyordu. Ama inşallah bundan sonra dönmeyecek” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...