Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Burdur HDP il eş başkanı tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Burdur HDP il eş başkanı tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Burdur'da YDG-H'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden HDP İl Eş Başkanı Gülistan Akdağ ile Abdulvahap Tunçay tutuklandı.

Burdur Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün sabaha karşı 7 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencisi 27 kişi ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla gözaltına alındı. Operasyonda, bazı bilgisayar ve örgütsel dokümanlara da el konuldu.

Operasyonda gözaltına alınanlardan 18'i Burdur Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 9'u bugün Burdur Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden 7’si çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kalırken, HDP İl Eş Başkanı 28 yaşındaki Gülistan Akdağ ile 26 yaşındaki Abdulvahap Tunçay, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla tutuklandı. Akdağ ve Tunçay, Burdur Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...