M. Tevfik Göksu boş yere yılın Belediye Başkanı seçilmemiş! 20 bin kişiye iş

Düzenleyen:
M. Tevfik Göksu boş yere yılın Belediye Başkanı seçilmemiş! 20 bin kişiye iş

GÜNDEM Haberleri

Hem kentsel dönüşümde hem de kültürel dönüşümde Esenler’e çağ atlatan Başkan Göksu, işsizlik problemine de neşter vurdu. Ayrıca suç ve suç işleme oranı kültür-sanat sayesinde azaltıldı

FATİH BİLGİ - Göreve geldiği 2009 yılından bu yana yürüttüğü fiziki ve kültürel projelerle, Esenler’in çehresini değiştiren ve ORC Araştırma şirketi tarafından yüzde 61.8 oy oranı ile “Yılın En Başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı” seçilen M. Tevfik Göksu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kapsamında ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Esenler Belediye Başkanı Göksu, ilçede hayata geçirilen önemli projeler hakkında bilgiler verdi. Esenler'de kentsel dönüşüm ve istihdam çalışmalarının sürekli artarak devam ettiğini belirten Göksu, “Toplam 100 bin konutumuz problemli. Biz 5 yıl içinde 25 bin konutun yıkılıp yapılmasını ve yenilenmesini sağladık. Bu alandaki çalışmalarımız artarak devam edecek. Ayrıca kentimizin temel problemleri içinde istihdam meselesi de ilk sıralarda geliyordu. Bununla ilgili bir istihdam merkezi kurduk. Bir CV pazarlama departmanı oluşturduk. 5 yıl içinde 20 bin kişiye iş imkânı bulduk. Bu istihdamı büyütüyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN MAHALLE
İlçede her yaş grubuna hitap eden projeler gerçekleştirildiğini belirten Göksu şunları söyledi: "Çocuklarımızın kendi çocukluklarını yaşayabilecekleri mekânlar üretiyoruz. Çocuk Sokağımızı da bu yüzden kurduk. Aileler çocuğunu güvenle bırakabiliyor. Bir çocuğun çocukluğunu yaşamak için ihtiyaç duyduğu her şey var. Buradan çocuk mahallesine geçiyoruz. Bir mahalleyi komple trafiğe kapatıyoruz. Kararlar alındı. Çocuklara ait olacak. Çok büyük bir Çocuk Külliyesi inşa ediyoruz. Doğal park ve her şey miniklere göre dizayn edilmiş. 30 bin metrekarelik bir park. Çalışmalara başlandı. Oruç Reis Mahallesi’nde Çocuk Külliyemiz, Yavuz Selim Mahallesi’nde Çocuk Mahallesi, Menderes Mahallesi’nde de Çocuk Sokağımız bulunuyor. Ayrıca dede ile torunu bir araya getirmek için Dede Torun Merkezini de önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Dünyada ilk olacak. Dede ve nineler torunlarıyla birlikte bitki yetiştirip hobi edinebilecekler. Ayrıca çocuklar için Esen Çocuk adlı bir dergimiz var. Bunun dışında miniklere Esenler'i tanıtmak için boyama kitabı yaptık. Yavrularımız ilçemizi boyayarak tanıyor" dedi. 

KÜLTÜR SANATTA ZİRVEYE
Esenler’in İstanbul’da en çok kültür-sanat etkinliği düzenleyen ilçe olduğu belirten Başkan Göksu şöyle devam etti: “2015 yılında Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’ndeki etkinliklere 1 milyon kişi katıldı. İlgi büyük ve dolu dolu oluyor. Biz, kültürel etkinlikleri fantastik ihtiyaç olarak değil, toplumsal inşa olarak görüyoruz. Sosyal projeler sayesinde 2009 yüzde 66 olan Esenler’de yaşamaktan mutluluk duyanların oranı geçen ay yüzde 93’e ulaştı. 2009 yılında kültür ve sanat merkezlerindeki koltuk sayısı sadece 400 civarındaydı. 6 yılda koltuk sayımızı 400’den 5 bin 116’ya çıkardık. Yakında hizmete açılacak kültür merkezimizle 6 bin koltuk sayısına ulaşacağız. Suç ve suç işleme oranında 2009 yılında ilk üçte olan Esenler, bugün en son sırada. Bu noktaya kültür ve sanatla geldik. Esenler Sanat Evi ESEV’de 10 bin mezun verdik, şu an 2 bin 500 öğrencimize 42 ana dalda eğitim veriyoruz” diye konuştu.
M. Tevfik Göksu boş yere yılın Belediye Başkanı seçilmemiş! 20 bin kişiye iş
5 YILDA ESENLER'DE NELER DEĞİŞTİ?
- 25 bin konutta kentsel dönüşüm
- 20 bin kişiye iş imkânı
- 400 olan kültür merkezi koltuk sayısı 5 bin 116'ya ulaştı
- Çocuk Sokağından sonra, Çocuk Külliyesi
- Dede Torun Merkezi 
- 2015'te kültür etkinlikleri artırıldı ve 1 milyon ziyaretçi katıldı
- İlçeyi miniklere tanıtmak için dergi ve boyama kitabı
- Esenler'de yaşamaktan mutluluk duyanların oranı yüzde 93 oldu
- Suç işleme oranında son sıralara gerilendi
- Sanat Evi 10 bin mezun verdi 
- 2 bin 500 öğrenciye 42 dalda eğitim veriliyor

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...