Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AK Parti'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti il ve ilçe teşkilatları, Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu'nun talimatı üzerine yarın itibarıyla 10 gün sürecek Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası başlatacak.

AK Parti il ve ilçe teşkilatları, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı üzerine yarın itibarıyla 10 gün sürecek Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası başlatacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, yaptığı yazılı açıklamada, Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenleri'nin son dönemde bir katliamın eşiğinde hayatlarına devam ettiklerini belirtti. "Türkmen Dağı'nda hızla ilerlemeye çabalayan Suriye ordusunun bölgedeki Türkmen vatandaşların varlığına son vermek istediğini" ifade eden Hotar, AK Parti olarak bu saldırıları şiddetle kınadıklarını ve kınamaya devam edeceklerini belirtti.

"Türkiye Cumhuriyeti zulme seyirci kalmaz"

"Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir zaman değil yanıbaşında, dünyanın hiçbir yerinde baskı, şiddet ve korku unsurlarıyla insanların zulüm görmesine seyirci kalamayacağını" vurgulayan Hotar, şöyle devam etti:

"Bu sebeple Kurucu Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın duruma karşı göstermiş olduğu özel hassasiyet sebebi neticesinde Sayın Genel Başkanımızın talimatı ile AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak tüm Türkiye genelinde bütün il ve ilçe teşkilatlarımızda Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik Yardım Kampanyası'nı 11 Ocak 2016 tarihi itibarıyla başlatıyoruz. Kampanyamız 10 gün sürecektir. Suriye Türkmen Meclisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Zeki Türkmen ile yapılan görüşme sonrasında bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemelerinin çocuk maması, çocuk bezi, battaniye ve uzun süre dayanıklı gıda ürünleri olduğu tespit edilmiştir. AK Parti il ve ilçe teşkilatlarımıza bu malzemeleri, kampanya süresince kendi yerellerinde toplamaları konusunda gerekli talimatlar verilmiş bulunmaktadır."

Bayırbucak Türkmenlerinin mağduriyetlerini giderebilme adına düzenlenen kampanyaya, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere bütün kamuoyunun desteklerini talep eden Hotar, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların kendi il ve ilçelerinde AK Parti teşkilatlarıyla irtibata geçebileceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...