Genelkurmay açıkladı: 20 terörist öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Genelkurmay açıkladı: 20 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonlarında 20 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Üç ilçede düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar toplam 448 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda, 13 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 252'ye ulaştığı operasyonda, dört barikat kaldırıldı, 15 adet el yapımı patlayıcı imha edildi, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ile dokuz adet fişeği, yedi adet av tüfeği ile 294 adet fişeği, 14 adet tabanca fişeği ve iki adet akü ele geçirildiği bildirildi. 

SİLOPİ'DE 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 
Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda, 3 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 122'ye ulaştığı belirtilen açıklamaya göre, 20 adet el yapımı patlayıcı imha edildi, dört adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet tabanca ile 17 adet şarjörü, bir adet el bombası, 12 adet roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, üç adet telsiz, bir adet gaz maskesi ve çok miktarda tıbbi malzeme ve ilaç ele geçirildi. 

SUR'DA 4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 
Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda, 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 74'e ulaştığı bildirilen operasyonda 4 barikat kaldırıldı, iki adet el yapımı patlayıcı imha edildi. 

ŞANLIURFA'DA 2 TERÖRİST YAKALANDI 
Şanlıurfa'da, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı. Gaziantep'te, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen, 3'ü yabancı uyruklu, 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 
Elazığ, Arıcak-Alacakaya kara yolunda güvenlik güçlerince icra edilen yol aramasında tespit edilen el yapımı patlayıcı imha edildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...