Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu basın mensuplarını ziyaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Davutoğlu basın mensuplarını ziyaret etti

GÜNDEM Haberleri  / iha

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte partisinin Afyon Kampı’nın yapıldığı otelin bahçesinde kurulan basın çadırını ziyaret etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, AK Parti’nin 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın gerçekleştirildiği NG Otel’in bahçesinde basın mensupları için kurulan çadırı ziyaret etti. Basın mensuplarıyla sohbet eden Davutoğlu’nun "Afyon’u nasıl buldunuz?" diye sorması üzerine basın mensupları "Soğuk" cevabını verdi. Bu ifade gülüşmelere neden oldu. Davutoğlu, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına Afyon kaymağı, lokumu ve sucuğunun hediye edilmesini istedi. Gazetecilerle sohbeti sırasında bir gazetecinin, "Siz hangisini daha çok seviyorsunuz, kaymağı mı lokumu mu?" sorusuna Başbakan Davutoğlu, "Kaymağı" cevabını verdi.

Sare Davutoğlu ise Afyonkarahisar mutfağına ilişkin gazetecilerle sohbet etti. Bu sohbetin üzerine Başbakan Davutoğlu, "Afyon’un mutfağının ızdıbarını ben çektim. Niye biliyor musunuz? Evlendikten sonra adeti vechile el öpmeye geliniyor. Geldik fakat kaç gün kaldıysak, her evde bir akşam kaldık. Burada adet el öpmeye gelen damada 20’ye yakın çeşit yemek çıkarılıyor ve hepsini yiyeceksiniz. Bu damadın göreceği ilk sınav. Tam yemeğin bir yarısında birden bir darbe hissettim, sofrada oturuluyor güya yemeğin devamı için bir de sırta vuruyorlar" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, Sare Davutoğlu’nun iyi yemek yaptığını belirterek, "Sare Hanım, Afyon yemeklerinden daha iyisini Konya yemeklerini yapar. Ben öğrettim de birazcık" ifadelerini kullandı.

Damat olarak geldiği Afyon’da Başbakan Davutoğlu’na tuzlu kahve de ikram edilip edilmediğinin sorulması üzerine Sare Davutoğlu, "Onu yapmadık" dedi. Başbakan Davutoğlu da bunun üzerine, "Bizim hayatımızda yemekteki tuz dışında hiç tuzlu iş olmadı. Hamdolsun" şeklinde konuştu.

Davutoğlu’nun gazetecilere bir başka sorusu da "İyi haber yakalayabildiniz mi?" oldu. Bunun üzerine gazetecilerden "Hayır alamadık" cevabı geldi. Başbakan Davutoğlu da bu cevap üzerine "Çünkü uyarmıştık" dedi. Davutoğlu, gelecek yıllarda basınla istişare bölümü oluşturabileceklerini belirtti.

"Eğer bu toplantıya katılsaydınız ne derdiniz AK Parti politikaları konusunda?" diyen Davutoğlu, gazetecilerden "Biz de terörle mücadeleden devam ederdik. Bununla ilgili soracağımız sorular olurdu" cevabını aldı. Davutoğlu’nun "İstişareye katıldığınız anda fikir beyan edeceksiniz. Farz edin ki AK Parti mensubusunuz? Benimle birlikte partidesiniz ne tavsiye ederdiniz? Şunu da yapsak daha iyi olur diyeceğiniz ne olurdu?" diye sorması üzerine gazetecilerden "İçeride konuşulanları duymadık. Brifing aldıktan sonra fikir beyan ederdik" cevabı geldi. Bu sözler gülüşmelere neden oldu.

Davutoğlu’nun muhabirler arasında haber paylaşma gibi bir durumun olup olmadığını sorması üzerine bir gazeteci, "Hepimiz yine de mümkün olabildiği kadar kolluyoruz, tabii rekabet şartlarını da gözeterek" ifadelerini kullandı.

Çay ikramı için teşekkür ederek gazetecilere iyi çalışmalar dileyen Davutoğlu, "Hep güzel haber vermenizi temenni ediyorum" diyerek çadırdan ayrıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...