Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Büyükelçilikler iş adamlarının emrinde

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Büyükelçilikler iş adamlarının emrinde

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dünyanın her yerinde büyükelçiliklerin, iş adamlarının emrinde olduğunu vurgulayarak "2023 yılı hedeflerimiz var. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  dünyanın her yerinde büyükelçilikler ve temsilciliklerin, iş adamlarının emrinde olduğunu vurgulayarak "2023 yılı hedeflerimiz var ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz" dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) 8. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Ankara bir otelde verdiği akşam yemeğinde konuşan Bakan Çavuşoğlu, dış politikayı ekonomiden, ekonomik ilişkileri de diplomasiden soyutlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Aktif ve çok boyutlu dış politika için güçlü bir ekonomiye ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Çavuşoğlu, milli gelirler kıyaslandığında Türkiye'nin insani yardımlar konusunda dünyada birinci sırada olduğunu ifade etti.

"Ülkemizin zenginliği sayesinde yumuşak gücümüzü artırıyoruz" diyen Çavuşoğlu, "Daha çok dış yardım yapıyoruz ki insani yardımlarda ve resmi kalkınma yardımlarında dünyada en önde gelen ülkelerden bir tanesiyiz. İnsani yardımlarda yıllık 1.7 milyar dolarlık insani yardımla, ABD ve İngiltere’den sonra üçüncü ülkeyiz. Ama milli gelirleri kıyasladığımız zaman ise dünyada birinci sıradayız" şeklinde konuştu. 

"Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz"

Güçlü Türkiye, güçlü diplomasi ve güçlü ekonomi istediklerini belirten Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın her yerindeki büyükelçiliklerimiz ve temsilciliklerimiz, iş adamlarımızın emrinde. 2023 yılı hedeflerimiz var ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Bu hedeflere ulaşabilmek için her şeyden önce ihracat hedeflerimizi tutturmamız gerekiyor. Yani 500 milyar hedefine ulaşmamız gerekiyor. Bunu  başarabilir miyiz? Evet başarırız. Ama başarabilmek için yeni pazarlar aramamız lazım. Ülkemize yeni yatırımcılar getirmemiz lazım. Yurtdışında yatırım yapmak isteyen işadamlarımızın önünü de açmamız lazım."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...