Domuz gribinden ölüm haberleri peş peşe geliyor!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Domuz gribinden ölüm haberleri peş peşe geliyor!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye'nin bir çok yanından gelen haberler vatandaşları paniğe soktu, hastanelerin acil servisleri doldu taştı. Bugün 2 kişi daha bu hastalık yüzünden öldü...

Domuz gribi Türkiye'yi kasıp kavururken ve ölümler yaşanırken bu endişeyi yaşayan Bursalı binlerce aile çocukları için acil servislere akın etti. Yüksek ateş, mide bulantısı, karın ağrısı şikayetiyle çocuk acil servislerine son üç günde 10 bin civarında çocuk müracaat etti. Dün akşam yoğunluk daha da artarken, aileler muayene ve tedavi için 5 saat kuyruk beklemek zorunda kaldı. Domuz gribi konusunda Bursa'da endişe edilecek bir durum olmadığı açıklandı. Türkiye'yi etkisi altına alan grip salgınından dolayı Bursa'daki çocuk hastanelerinde kalabalık her gece daha da artıyor. Acil servislere gelen aileler yüzlerce kişilik sıra oluşturuyor. Hastaneye gelen aileler 4-5 saat sıra bekledikten sonra çocuklarının muayenesini yaptırabiliyor. Bazı aileler ise sıra beklememek ümidiyle gece boyunca farklı hastaneleri dolaşıyorlar. Son zamanlarda tekrar başlayan domuz gribi vakalarının da ailelerin korkularını daha da artırdığı söyleniyor. 
Bursa'daki Özlüce Dörtçelik Çocuk Hastanesi, Çekirge'deki Çocuk Hastanesi, Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi yetkilileri vakalara yetişmekte güçlük yaşadı. Sadece bir gecede Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne 2 bin civarında çocuk hastanın müracaat ettiği öğrenildi. Devlet Hastaneleri'nde yoğunluk bu kadar olunca bazı vatandaşlar çocuklarını özel hastanelerin acillerine götürdü. Burada da yoğunluk olduğu göze çarparken, özel doktorların bile ihtiyaca cevap veremediği öğrenildi. Özel çocuk hastanelerine 100 TL civarında muayene ve tahlil ücreti veren bazı ailelerin hastane yönetimlerine de tepki gösterdiği gözlendi. 
Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne çocuğunu getiren Murat Aktaş, 2 saate yakın bir süredir beklediklerini belirtirken, "Buradan önce de 2 hastane dolaştık. Oralarda da durum aynı. Çocuklarımın ikisi de hasta. Yüksek ateş, mide bulantısı, karın ağrısı var. Daha önceki yıllarda da hastaneye gelmiştik ama böyle bir yoğunluk yoktu" diye konuştu. 
Öte yandan hastane yetkilileri, domuz gribi konusunda Bursa'da korkulacak durum olmadığını açıkladı. Yetkililer, gündüz saatlerinde poliklinik hizmeti veren doktor sayısının çok daha fazla olduğunu, bazı ailelerin gündüz bu hizmetten yararlanmak yerine hemen işi görülmesi için çocuklarını acil servise getirdiğini, bunun da hasta yığılmasını arttırdığını kaydediyor. 

OSMANİYE'DE DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİYLE TEDAVİ GÖREN KADIN ÖLDÜ 
Osmaniye’de bir kadın, domuz gribi şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bağlı Kızılömerli köyünde oturan Ö.A (48) isimli kadın, düşmeyen yüksek ateş, bulantı kusma şikayetiyle Kadirli Devlet Hastanesine getirildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Ö.A Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakultesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınan kadın dört gün boyunca tedavi gördüğü hastane de hayatını kaybetti. Ö.A’dan alınan kan örnekleri Ankara’ya gönderildi. 
Ö.A Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bağlı Kızılömerli köyünde toprağa verildi. 

BİR ÖLÜM HABERİ DE ŞANLIURFA'DAN
Şanlıurfa’da halk arasında “domuz gribi” olarak bilinen H1N1 virüsü teşhisiyle hastaneye kaldırılan bir kişi hayatını kaybetti. 
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine domuz gribi şüphesiyle kaldırılan ve tedavi altına alınan 2 çocuk babası 40 yaşındaki M.G. hayatını kaybetti. Yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırılan M.G. adlı şahıs, domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden şahsın domuz gribinden mi yoksa başka bir nedenle mi öldüğü yapılacak detaylı incelemenin ardından belirlenecek. 

AKSARAY’DA İKİ KİŞİYE DOMUZ GRİBİ TEŞHİSİ KONULDU 
Aksaray’da yüksek ateş ve bulantı nedeniyle acil servise gelen 4 kişiden 2’sine domuz gribi teşhisi konuldu. 
Yüksek ateş ve bulantı nedeniyle Aksaray Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne müracaat eden 4 kişiyi şüphe üzerine izolasyona alan hastane, 4 şüpheli hasta üzerinde tedaviye başladı. 4 kişiden örnek alan doktorlar teşhis için örnekleri laboratuvara gönderdi. Bir gün sonra gelen sonuçlarda ise kadın hasta D.Y. (74) ile erkek hasta M.İ.T.’nin (18) domuz gribi olduğu teşhisi konuldu. Domuz gribi teşhisi konulan 2 kişi İntaniye servisine kaldırılırken, tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...