Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör eşi ve kardeşini aldı kaynı da gazi

Düzenleyen:
Terör eşi ve kardeşini aldı  kaynı da gazi

GÜNDEM Haberleri

2 evladıyla hayata tutunmaya çalışan Donat’ın oğlu, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde polis.

Menfiye Donat, 45 yaşında. Kürt kökenli. Diyarbakır’ın Kulp ilçesi İslamköy Mahallesi’nde oturuyor. Köy korucusu eşi, 1996’da ilçe merkezi girişinde PKK’lı teröristlerce döşenen mayına basması sonucu şehit düştü. Kardeşi Kenan Şimşek, 2007’de yine PKK’lılar tarafından öldürüldü. Kayınbiraderi, bir terör saldırısında yaralanarak gazi oldu. Şimdi 2 çocuğuyla hayat mücadelesi veriyor. Ailesi ve çevresinde yıkıma yol açan terörün bitmesini isteyen Donat, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Yetim büyüttüğüm evlatlarımdan biri, üniversitede öğretmenlik eğitimi almasına rağmen devletin birliği ve bütünlüğü için polisliği tercih ettib. Yaklaşık 40 gündür Sur ilçesindeki operasyonlarda görev alıyor. Gazi olan kayınbiraderimin akli dengesi yerinde değil, ne yaptığını bilmiyor. Bunları anlatırken bile hüzünleniyorum, vücudum titriyor. Barış olsun, anneler ağlamasın istiyorum. Teröristlerin Kürtleri asla düşünmüyor. Bu iş Kürt meselesi değil. Yeter artık.”
Menfiye Donat’ın şehit kardeşinin eşi Rukiye Şimşek de, terör örgütüne öfke dolu. Maddi sıkıntı çekmesine rağmen 5 çocuğunu okutmaya çalıştığını kaydeden Şimşek, artan terör saldırıları nedeniyle okula gönderdiği çocuklarının başına bir şey gelme ihtimalinden çok kaygı duyduğunu dile getirdi. Zaman zaman duygulanan Şimşek, “Hepimiz çok üzgünüz. Artık kan akmasın” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...