Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

5 ilçede 578 terörist etkisiz hale getirildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
5 ilçede 578 terörist etkisiz hale getirildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 578'e ulaştı.

Kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine taşıyan Terör örgütü PKK mensuplarının faaliyetlerine son verilmesi, kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin temin edilmesi amacıyla Nusaybin ve Dargeçit'te güvenlik güçlerince başlatılan operasyon tamamlanırken, Sur, Cizre ve Silopi ilçelerinde ise operasyonlar sürüyor. Nusaybin, Dargeçit, Cizre, Silopi ve Sur'daki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 578'e ulaştı. Operasyonlarda teröristlerce tuzaklanan bin 81 el yapımı patlayıcı imha edilirken, 106 hendek kapatıldı, 740 barikat kaldırıldı.

Sur'da 91 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 46 gündür süren, Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yoğunlaştırılan operasyonlarda söz konusu iki mahallenin yüzde 65'i teröristlerden arındırıldı. 91 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlar yoğun olarak Fatihpaşa Mahallesi'nde devam ediyor. Güvenlik güçlerince 23 hendek kapatılırken, 30 barikat da kaldırıldı.

Silopi ve Cizre'de 387 terörisz etkisiz hale getirildi

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde 30 gündür süren ve 387 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda 53 hendek kapatıldı, 472 barikat kaldırıldı, teröristlerce döşenen 931 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Silopi'deki "Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu" kapsamında, terör örgütü mensuplarının "karargah" gibi kullandığı Şehit Harun Boy, Karşıyaka, Başak, Cumhuriyet, Dicle, Fatih Köprübaşı, Nuh, Ofis, Cudi ve Barbaros mahallelerinde 126 terörist etkisiz hale getirildi. Çalışmalarda 218 barikat kaldırıldı, 31 hendek kapatıldı ve 572 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Cizre'deki "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir Operasyonu"nda ilçenin yüzde 65'i teröristlerden temizlendi.

Bugüne kadar 261 teröristin etkisiz hale getirildiği Cizre'de 254 barikat kaldırılırken, 22 hendek kapatıldı. Terör örgütü mensuplarınca döşenen 359 patlayıcı kontrollü şekilde imha edildi. 

Nusaybin ve Dargeçit 100 terörist öldürüldü

Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerindeki operasyonlar ise tamamlandı. Nusaybin'de kasım ve aralık aylarında Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 61 terörist etkisiz hale getirildi.

Dargeçit'te aralık ayında operasyonların yoğunlaştırıldığı Safa Mahallesinde 39 terörist etkisiz hale getirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...