Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

14 F-16’yla Suriye sınırında devriye uçuşu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
14 F-16’yla Suriye sınırında devriye uçuşu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanlığı, 14 adet F-16 uçağının Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yaptığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının günlük faaliyetlerine yönelik bilgi verdi. Buna göre Karadeniz Uyumu Harekatı’na destek sağlamak amacıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir CN-235 uçağı, Karadeniz’in uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra etti. Karadeniz Uyumu Harekatı’nda görevli bir denizaltı Doğu Karadeniz’de, Akdeniz Kalkanı Harekatı’nda görevli iki denizaltı Doğu Akdeniz’de, Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekatı’na iştirak eden TCG Büyükada ise Lübnan açıklarında karakol icra görevi yürüttü. Harekat eğitim faaliyetlerinde toplam 38 geminin seyir icra ettiği bildirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 14 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan görevlendirilen bir uçakla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki bir donörden Antalya’daki özel bir hastanede bulunan bir hastaya organ nakli maksadıyla ulaşım sağlandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, bir adet Sahil Güvenlik Korveti ile Ege’de keşif gözetleme görevi icra etti. 3 adet bot ve bir adet mobil radar ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...