Yaptıkları gaflet dalalet ve ihanet

Düzenleyen:
Yaptıkları gaflet dalalet ve ihanet

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’ye kan kusturan terör örgütü yerine devleti suçlayan sözde aydınlara, en iyi cevaplar meslektaşlarından geldi. Akademik ihanetle ilgili tepki ve soruşturma yağıyor

Bölücü örgütün Güneydoğu ve Doğu’da estirdiği terörü ve döktüğü kanı görmezden gelip devleti suçlayan bir grup akademisyene, meslektaşlarından çığ gibi tepki ağıyor. Şanlıurfa’dan İstanbul’a kadar onlarca üniversitede, vatana ihanet kokan bildiriye imza atan akademisyenleri kınadı. Meslek birlikleri ve üniversite yönetimlerinin tepkileri şu şekilde: 
Akademisyenler Birliği: Halkımızın düşmanı PKK’ya destek için imza veren akademisyen görünümlü kriptoların vatanımızın birliğine karşı yaptıkları açık ihaneti lanetliyoruz. Fırat Üniversitesi: Suç duyurusunda bulunduk. Hukuki süreci takip ediyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitesi: Sözde aydınlar!.. Kendilerini aklın, bilim ve hukukun prensiplerine dönmeye davet ediyoruz. Atatürk Üniversitesi: İnceleme başlattık. Gereği yapılacak. Abant İzzet Baysal Üniversitesi: Soruşturma başlattık, bu suça ortak olmayacağız. Akdeniz Üniversitesi: Gerekli yasal süreci başlattık. Devletimizin yanındayız. Ondokuz Mayıs Üniversitesi: Soruşturma açıldı. Ciddi bir suç işlenmiştir. Yeni Yüzyıl Üniversitesi: ‘Katil’ dediğiniz devletle iş tutmayın. Terörü meşrulaştıramazsınız. Pamukkale Üniversitesi: Teröre karşı yürütülen haklı mücadeleyi destekliyoruz. Onlar ise gaflet, hatta hıyanet içindeler. Kırklareli Üniversitesi: Akademik özgürlük terörü savunmak için kullanılamaz. Bahçeşehir Üniversitesi: O ifadeler kabul edilemez. Harran Üniversitesi: Bu nasıl bir zihniyet!.. Teröre cesaret vermeyin. Erciyes Üniversitesi: Bildirge ihanet belgesi. Muş Alparslan Üniversitesi: Böyle akademik özgürlük olmaz. Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ): Prof. Dr. Bülent Tanju’nun istifasını istedik. YÖK talimatı doğrultusunda işlem yapılacak.  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi: Şehit veren devlet güçlerinin operasyonlarını ‘planlı kıyım’ olarak görmek gaflet, dalalet ve hatta ihanettir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...