HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Asker ölmek üzere olan yaşlı çifti böyle kurtardı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Asker ölmek üzere olan yaşlı çifti böyle kurtardı!
Asker, Diyarbakır, Haber, Sur, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ölüme terk edilen yaşlı çifti asker kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Sur ilçesinde devam eden operasyonlardan dolayı yaşanan çatışmalardan korkan yaşlı çift evlerinde mahsur kaldı. 25 gün boyunca evden dışarı çıkamayan yaşlı çift, odun, elektrik, benzin ve su olmadığı için ihtiyaçlarını karşılayamadı. Soğuk havada üşüyen ve son günlerde yiyecek yemekleri kalmadığı için aç bir şekilde bekleyen çiftin durumundan yakınlarının haber vermesi üzerine haberdar olan güvenlik kuvvetleri bölgeye operasyon düzenledi.

ASKER KENDİ ELLERİYLE YAŞLI KARI-KOCAYI DOYURDU
Yaşlı çiftin evine giren asker; soğuktan donmak üzere olan ve açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya olan yaşlı çifti kumanyaları ile doyurdu. Kendi elleriyle yaşlı karı-kocayı doyuran asker, daha sonra soğuktan battaniyelerin altına girip ısınmaya çalışan yaşlıları evlerinden çıkardı. Yaşlı çiftin evinin bulunduğu bölge çatışmaların yaşandığı alan olduğu için asker yaşlıları sırtında zırhlı araca kadar taşıdı. Karı kocayı sırtlarında zırhlı araçlara götüren asker daha sonra araçlarla yaşlıları güvenli bölgeye naklederek ambulanslara teslim etti. Ambulansa alınan yaşlı çift askerin şefkati üzerine ellerini açarak dua etti.

"25 GÜNDÜR BURADAYIZ"
Askerin ölmek üzere evlerinden çıkardığı yaşlı çift, Mehmetçiği görünce mutluluklarını gizleyemedi. Askeri evlerinde gördükleri için mutlu olan yaşlı çift, 25 gündür beklediklerini ve yakacak odun, kullanacak elektrik, su ve yiyecek hiç bir şeylerinin olmadığını söyledi. Askerlerin evinden araçlara kadar sırtında taşıdığı yaşlı çift, sürekli olarak Mehmetçiğe dualar etti. Terör dolayısıyla evlerine kapanan ve ölümle burun buruna gelen çiftin ambulanslarla Diyarbakır Selahattin Eyyübi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...