Akademisyenlerden teröre karşı imza kampanyası

Düzenleyen:
Akademisyenlerden teröre karşı imza kampanyası

GÜNDEM Haberleri

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildirinin ardından Hür Akademisyenler Derneğince "Teröre sessiz kalmayacağız" başlığıyla imza kampanyası başlatıldı.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildirinin ardından Hür Akademisyenler Derneği (HAKAD) tarafından "Teröre Sessiz Kalmayacağız" başlığıyla imza kampanyası düzenlendi.

HAKAD Başkanı Prof. Dr. Ali Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi karıştırmak isteyen ve uluslararası güçlerin vekalet savaşını yürüten bazı terör örgütlerinin oluştuğunu belirtti.

Bu örgütlerin kendi vatandaşının özgürlüklerini kısıtlayarak, Türkiye'nin ilerlemesini yavaşlatmaya çalıştığını aktaran Gür, "Bazıları, Türkiye'nin ayağına çelme takmaya çalışmakta. Biz bunları gördüğümüz zaman ilk sözü üniversitelerin söylemesi gerektiğini düşünerek bir süre önce HAKAD'ı kurduk. Teröre taraftar olma konusunda son dönemlerde gösterilen çabalara da sessiz kalamayacağımızı gözlemledik" dedi.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildirilerle uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalışanlara karşı "Biz de varız" demesi gerektiğini anlatan Gür, şöyle konuştu:

"Bizler, vatanını, milletini, bayrağını seven, dini inançları güçlü bir grup olarak harekete geçtik. Halkın huzurunun sağlanması, Türkiye'nin yürüyüşünü desteklemek için elimizi taşın altına sokuyoruz. Toplumda sorunlar olduğu zaman akademi ön fikirler sunması gerekirken maalesef reaktif davranılıyor. Biz de bu olumsuz davranışı proaktif hale getirmek için çalışıyoruz. Terörün can yakıcı şekilde yaşandığı ülkemizde, hem sağduyumuzu göstermek, hem de gelecek adına yapılacaklara desteğini vermek için 'Teröre Sessiz Kalmayacağız' başlığıyla buluşuyoruz. Tüm Türkiye'yi kuşatan, vatanını, milletini, inancını, dinini ve en önemlisi de bayrağını seven herkes kampanyamıza imzalarla destek vermeye başladı."

Bin imza toplandı

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini de yürüten Prof. Dr. Gür, kampanyanın başlatılmasının üzerinden 14 saat gibi kısa bir süre geçtiğini ve internet üzerinden toplanan imzaların bine ulaştığını bildirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...