Rehber Sibel Şatıroğlu, Sultanahmet Meydanı'na geldi

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Rehber Sibel Şatıroğlu, Sultanahmet Meydanı'na geldi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Rehberlik yaptığı grupta bulunan turistlere yaptığı anlık uyarıyla katliamın boyutlarının daha büyük olmasına engel olan rehber Sibel Şatıroğlu bugün saldırıda ölenleri anmak için yapılan etkinlik için Sultanahmet meydanı'ndaydı...

O günün en yakın tanığı olduğu için habercilerin ilgisinin de yoğunlaştığı kişi oldu Şatıroğlu. Yine yaşadıklarını anlatmadı, o kadar insanın gözü önünde yitip gitmesinin yol açtığı duygu fırtınasının boyutunu paylaşmak istemedi. Arkadaşlarının kolunda kameraların önünden geçti ve uzaklaşıp gitti. Canlı bomba saldırısının yaşandığı gün bir rehber arkadaşıyla Alman turist gruplarına rehberlik yapan Şatıroğlu ayağından hafif yaralanmış, gün boyu hastanelere gidip rehberlik yapmaya devam etmişti.
'REHBER ARKADAŞIMIZIN REFLEKS DAVRANIŞINI, HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISININ DAHA FAZLA OLMASI ENGELLENDİ'
Anma etkinliğinde IRO Başkanı Hakan Eğinlioğlu bir basın açıklaması yaparak terörü lanetlediklerini belirti. Eğinlioğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Böylesine bir olay, barış ortamı hedefini güden karanlık eller tarafından dünyanın her ülkesinde tekrar denenebilir, denendi ve oradada her biri bizim için kutsal olan nice canlara mal oldu. Bu nedenle dikkatli olmak zorundayız. Rehber arkadaşımızın refleks davranışını, mesleğe özgü yüksek algısı sayesinde hayatını kaybedenlerin sayısının daha fazla olması engellendi. Bu nedenle gelen misafir gruplarının sahte rehberlere değil yetişmiş belgeli profesyonel rehberlere emanet edilmesinin önemi bir kez daha ortaya çıkarılmıştır."
'ŞİMDİ YARALARI SARMA ZAMANI'
Sabah saatlerinde ise TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve TURSAB üyeleri'de bir anma etkinliği düzenledi. TURSAB üyeleri patlamanın yaşandığı alana gelerek kırmızı karanfiller bıraktı. Anma öncesi kısa bir açıklama yapan Başaran Ulusoy, saldırının İstanbul'a ya da Türkiye'ye karşı yapılmadığını, insalığa karşı yapıldığını belirterek, “Uluslararası seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran her türlü eylem ve hareket bütün ülkelere yapılmış olarak kabul edilmeli. Terör dünyanın ortak belası. Bu beleyı beraberce el birliği ile çözmemiz lazımö dedi. Ulusoy turist sayısında bir azalmanın olup olmadığı sorusuna ise, “Yara sararken azalma çoğalma bakılması gereken konu değil. Şimdi yaraları sarama zamanıdır. Bu yara İnstanbul'un ve Türkiye'nin yarası değil, insalığa vurulan büyük bir yaradır. Bu yarayı kapatmaya çalışıyoruz" diye yanıt verdi.
MUHTARLAR DA KARANFİL BIRAKTI
TURSAB ve İRO'nun anma etkinliklerinden sonra, Fatih Belediyesi muhtarları da patlamanın yaşandığı alana gelerek karanfil bıraktı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...