Adana’da 4 DAEŞ militanı tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Adana’da 4 DAEŞ militanı tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul’daki terör saldırısının ardından Adana polisinin gözaltına aldığı 16 terör örgütü DAEŞ militanından 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen ve 10 kişinin öldüğü 15 kişinin yaralandığı patlamanın ardından, takibinde olduğu DAEŞ elemanlarına yönelik peş peşe operasyon başlattı. Operasyonda 1’i kadın olmak üzere, Türk, Rus, Tacikistan, Özbekistan, Libya ve Fas uyruklu 16 terör örgütü DAEŞ militanı gözaltına alındı. Örgüt elemanlarının birçok ülke ve Türkiye’deki her kentte militanlarının bulunduğu, Türk uyruklu T.Ş., E.T., Ö.B., M.U.’nun da örgüte yeni katılan elemanlara Adana’da yer sağlayıp, yardım ettikleri ve içlerinden birinin ise kuryelik yaptığı tespit edildi. Dünyanın birçok noktasından Türkiye’ye gelip daha sonra Suriye’ye savaşmaya giden teröristlerin şehir değiştirirken yakalanmamak için sürekli araç değiştirdikleri tespit edildi. T.Ş., E.T., Ö.B., M.U., sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaktan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...