Çınar saldırısında korkunç detay: 1 ton patlayıcı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çınar saldırısında korkunç detay: 1 ton patlayıcı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili çok çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

Çınar Emniyet Amirliği ile lojmanına dün akşam teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen, bir polis memurunun şehit olduğu 3'ü çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin yaralandığı saldırının ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında çevredeki güvenlik kameralarına ait görüntüler inceleniyor. Gözaltında alınan 2 şüphelinin ise sorgusu devam ediyor.

Saldırının bomba yüklü kamyonetle gerçekleştirildiği tahmin edilirken, saldırının uzaktan kumandayla yoksa intihar eylemiyle mi gerçekleştirildiğinin belirlenmesine çalışılıyor.

Yeşil ve Gazi mahallelerinde patlamanın şiddetiyle çok sayıda ev, iş yeri, okul ve kamu binasında oluşan hasarın tespiti için oluşturulan komisyon, ilçeye giderek çalışmalarına başladı.

SALDIRININ HEDEFİ POLİS LOJMANI

Saldırıda hedefin, sivillerin de bulunduğu 12 dairenin yer aldığı polis lojmanları olduğu değerlendiriliyor.

Olayda hayatını kaybeden Esra Söke Başaran'ın (31) bir polis memurunun eşi olduğu ve Çınar Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştığı öğrenildi. 5 yıldır Çınar ilçesinde görev yapan Başaran'ın bir süre önce tayinini il merkezine çıktığı ancak kendi isteğiyle Çınar'da görevine devam ettiği belirtildi.

Hayatını kaybeden Başaran'ın yaralı eşi ile çocuğunun Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile Diyarbakır Asker Hastanesindeki tedavileri sürüyor.

KAMYONETE 1 TON PATLAYICI YÜKLENMİŞ İDDİASI
 
Olay yerinde yapılan ilk incelemede infilak ettirilen kamyonete teröristlerin, güçlendirilmiş yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklediği belirlendi. Şiddetli patlamada kamyonet paramparça olurken, olay yerinde derin bir çukur oluştu. Olay yerinden tek tek toplanan kamyonetin parçaları detaylı incelemeye alındı.

YAKLAŞIK 15 KİŞİLİK TERÖRİST GRUP EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ
 
Yetkililer, saldırıyı düzenleyen PKK'lı terörist grubun en az 15 kişi olduğu belirlendi. Önce bomba yüklü araç infilak ederken, ardından eş zamanlı olarak emniyet binası roketatar ve otomatik silahlarla ateş açıldığı ve ilçe dışındaki İlçe Jandarma Komutanlığı'na da aynı anlarda yine otomatik silahlarla saldırı düzenlendiğini belirtildi. Yetkililer, tüm güvenlik ve mobese kameralarının da incelenmeye alındığını söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...