Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Canlı bombanın geçmişi tespit edildi

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Canlı bombanın geçmişi tespit edildi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Sultanahmet saldırısını yapan canlı bomba Nabil Fadli'nin Türkiye dışında sığınmacı kabul eden bir ülkeye gidişinin kolay olması için adını kısaltarak başvuru yaptığı ortaya çıktı.

Fadli'yle beraber sığınmacı olarak parmak izi veren 2 şüphelinin de canlı bomba eylemi yapmak için eğitim aldığı iddia edildi. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri Sultanahmet'i kana bulayan canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak yaptığı çalışmalarda canlı bomba Nabil Fadli'nin sığınmacı olarak Zeytinburnu Göç İdaresi Başkanlığı'nda kayıt yaptırırken Türkiye dışında sığınmacı kabul eden bir ülkeye gidişinin kolay olması için adını kısaltarak sığınmacı talebinde bulunduğunu tespit etti. Polis ekipleri, canlı bombanın tam adının 'Nabil Abdullatif El-Fadli' olduğuna ulaştı. Toplanan bilgiler neticesinde ekipler, Fadli'nin canlı bomba saldırısına kadar Suriye'nin Halep iline bağlı Münbiç ilçesindeki bir mahallede yaşadığını belirledi.
FADLİ'NİN ÖRGÜTSEL YAŞAMI ORTAYA ÇIKTI 

Polis, Sultanahmet'i kana bulayan canlı bomba Fadli'nin 2012 yılında, altı ay boyunca Özgür Suriye Ordusu'nun 'Abu Bakr as-Sadiq' taburuna, bir süre sonra 'Ahrar ash-Sham' hareketine katıldığını belirledi. Ekipler, 2014 yılında terör örgütü DAEŞ'in canlı bombanın memleketi Manbej'i ele geçirdikten sonra, Fadli'nin DAEŞ'e katıldığını belirledi.
PARMAK İZİ VERENLERİN 2'Sİ CANLI BOMBA EĞİTİMİ ALMIŞ

Emniyet yetkilileri, Fadli ile beraber sığınmacı olarak parmak izi veren 4 şüpheliden 2'sinin de canlı bomba eylemi yapmak için eğitim aldığını iddia ederek, şüpheliler hakkında da detaylı bir inceleme başlattı. 

MOBESE VE GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENİYOR

Patlama sonrası çevrede bulunan Mobese ve güvenlik kamera görüntülerini toplayan polis ekipleri görüntüleri saniye saniye inceleyerek canlı bomba Fadli'ye yardım eden kişi yada kişilerin belirlenmesi için çalışmaya devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...