Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin en büyük barajı doldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Türkiye'nin en büyük barajı doldu

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı.

Yapıldığı bölgedeki topraklara adeta hayat veren Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı.

AA muhabirinin Devlet Su İşleri (DSİ) verilerinden derlediği bilgiye göre, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında inşa edilen ve gövde dolgu hacmi büyüklüğü bakımından Avrupa ve Türkiye'nin en büyüğü olan Atatürk Barajı'nda doluluk oranı istenen seviyeye geldi.

Kurak geçen sonbahara rağmen su kotu 535 olarak ölçülen barajın doluluk oranının ise yüzde 90'a ulaştığı belirtildi.

"Hem içmeye hem de sulamaya yetecek su var"

DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Atatürk Barajı ile ilgili herhangi bir riskin bulunmadığını, barajın su seviyesinin normal olduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemde su seviyesinin daha da artacağını öngördüklerini belirten Kasap, şunları ifade etti:

"Barajımız 535 kotunda olup bugün itibarıyla yüzde 90 doluluk oranına ulaşmıştır. Bu seviyede de 43,7 milyar metreküp su depolamış durumdayız. Atatürk Barajı ile ilgili herhangi bir risk yok. Bizim Şanlıurfa'daki sulama alanlarımızın tamamı için, hem içme suyuna hem de sulama alanımıza yetecek miktarda su var, herhangi bir risk bulunmuyor. Bu haliyle bile Şanlıurfa'daki 260 bin hektarlık alana sulama döneminde su verecek durumdayız, Atatürk Barajımız bunları rahatlıkla karşılayacak durumda."

Suruç Ovası'nda 56 bin hektar sulanacak

Kasap, geçen yıl Suruç Ovası'nın 32 bin hektarına su verdiklerini hatırlatarak, bu yıl 56 bin hektarı su vereceklerini dile getirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...