Şehit polis ile minik kızı İrem’i 10 bin kişi uğurladı

Düzenleyen:
Şehit polis ile minik kızı İrem’i 10 bin kişi uğurladı

GÜNDEM Haberleri

Çınar'da polis lojmanlarına teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ile kızı Mevlüde İrem’in cenazeleri memleketleri Hatay’da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından yan yana toprağa verildi.

Diyarbakır’ın Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve polis lojmanlarına PKK’lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polis memuru 28 yaşındaki Mehmet Şenol Çiftçi ile 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem’in cenazeleri memleketleri Hatay’da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından yan yana toprağa verildi. Şehidin eşi İpek Çiftçi ise hastanedeki tedavisi devam ettiği için törene katılamadı. Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından uçakla Hatay Havaalanı’na gönderilen şehit polis Mehmet Şenol Çiftçi ile kızının cenazeleri, ilk olarak tek bir cenaze aracıyla merkez Antakya İlçesi’nin Açıkdere Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. İrem’in bedeni gibi minik olan Türk bayrağına sarılı tabutunu görenler gözyaşlarına hakim olamadı. Ağıtların yükseldiği evde duaların okunup helallik alınmasının ardından cenazeler Açıkdere Camii’ne götürüldü.

Şehit polis ile minik kızı İrem’i 10 bin kişi uğurladı
DAMLARDA NAMAZ KILINDI

Buradaki törene Çevre ve Şehircilik bakanı Fatma Güldemet Sarı, Hatay Valisi Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehit Mehmet Şenol Çiftçi ile kızı Mevlüde İrem’in cami avlusunda yan yana konulan tabutlarına sarılan yakınları, "Onlar ölmedi. Kızım babanı yalnız bırakma" diye ağıtlar yaktı. Bakan Sarı, şehidin annesi Mevlüde ile babası Ali İhsan Çiftçi’ye sarılarak taziyelerini iletti.İkindi namazının ardından peş peşe şehitlerin cenaze namazlarım kılındı. Kalabalığın cami avlusuna sığmaması nedeniyle bazı vatandaşlar çevredeki evlerin damlarında saf tuttu. Namazın kılınmasının ardından şehit Mehmet Şenol Çiftçi ile Mevlüde İrem Çiftçi, götürüldükleri mahalle mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Mezarlığa Bakan Fatma Güldemet Sarı ile bazı kadınlar da gitti. Saldırıda ağır yaralanan şehidin eşi İpek Çiftçi ise kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki tedavisi devam ettiği için törene katılamadı.
Şehit polis ile minik kızı İrem’i 10 bin kişi uğurladı

FOTOĞRAFLARI PAYLAŞIM REKORU KIRDI
Öte yandan Mehmet Şenol Çiftçi’nin Facebook hesabında kızı İrem ile birlikte çektiği selfie ve kızının bebeklik fotoğrafları paylaşım rekoru kırdı. Fotoğrafı paylaşanların çoğu PKK terör örgütüne lanet yağdırdı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...