Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

1128'den sonra Çınar'da çocuklar öldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
1128'den sonra Çınar'da çocuklar öldü

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine ilişkin, "Bu destek açıklamasından sonra terör örgütlerinin Çınar'da karakolu ve emniyet birimlerinin kalmış olduğu lojmanları bombalaması, masum insan ve çocukların ölmesiyle bir irtibat kurulamaz mı? Buna 'yakın tehlike' der hukuk" dedi.

Şahin, çeşitli açılış ve ziyaretler için geldiği Karabük'te, basın mensuplarının "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine ilişkin sorusunu yanıtladı.

Türkiye'nin sadece bir terör örgütüyle değil en az 3 terör örgütüyle yoğun mücadele içerisinde olduğunu belirten Şahin, bu terör örgütlerinin Türkiye'yle sorunu olan bazı ülkelerin taşeronluğunu yaptığını söyledi.

Şahin, Türkiye'yi bu terör örgütleri kanalıyla Suriye'ye ve Irak'a benzetmek isteyenlerin olduğunu vurgulayarak "Cizre'de, Sur'da, başka ilçelerde terör örgütü çukurlar kazmak suretiyle haklarını savunduklarını iddia ettikleri Kürt vatandaşlarımıza en büyük işkenceyi yapıyorlar. Güvenlik güçlerimiz, Karabük'te yaşayan vatandaşlarımız hangi güvenlik şemsiyesi altında huzurla yaşıyorsa, Diyarbakır'daki, Cizre'deki vatandaşlarımız da öyle yaşasın diye bu terör örgütleriyle mücadele ediyor" ifadesini kullandı.

"Çocuklara eğitim yoluyla bilgi aşılayan bir takım öğretim üyelerinin, millet adına devletin yapmış olduğu terörle mücadelede devletin ve güvenlik güçlerinin yanında değil terör örgütlerinin yanında olduklarını ifade eden açıklama yapmaları karşısında devletimiz ne yapmalıydı?" diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletimiz, 'çok iyi yaptınız mı' demeliydi bunlara? Terör örgütlerine sahip çıkıyorsunuz, onlara bir tek laf etmiyorsunuz ama terörle mücadele eden, şehit olan, gerekirse yaralanan güvenlik güçlerimizi adeta terörist olarak ilan ediyorsunuz. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve bu sözleşmeye dayalı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre fikir ve düşünce açıklama cezalandırılamaz. Ancak burada terör örgütlerine açıkça bir destek var. Bu destek açıklamasından sonra terör örgütlerinin Çınar'da karakolu ve emniyet birimlerinin kalmış olduğu lojmanları bombalaması, masum insan ve çocukların ölmesiyle bir irtibat kurulamaz mı? Buna 'yakın tehlike' der hukuk. Yapılmış olan terör saldırısıyla, teröristlere destek çıkan bu bildiri arasında bir illiyet bağı kurulamaz mı? Ben hukukçuyum. Bu açıklama yakın bir tehlikedir. Bu tehlike Çınar'da karakola saldırıya dönüşmüş. Dolayısıyla hiç kimse 'bu bildiriye imza atanlara destek oluyorum. Düşünce, fikir açıklaması bağlamında değerlendirilir' diyerek bu konuyu lütfen amacından saptırmasın."

"Öğretim üyeleri çok yanlış yapmışlardır"

Şahin, öğretim üyelerinin çok yanlış yaptığının altını çizerek, "Teröre ve teröristlere açıkça destek çıkmışlardır. Halbuki onlardan beklediğimiz devletimizin yanında, güvenlik güçlerimizin yanında yer almalarıdır, onlara destek vermeleridir, onları şevklendirmeleridir. Türkiye'yi bu terör belasından kurtulma konusunda ellerinden gelen çabayı göstermeleridir. Tam bunun aksini yapmışlardır. O nedenle şimdi gözaltına alındılar, 'bunun hesabı soruluyor' diye de hiç kimse şikayetçi olmasın" diye konuştu.

Bir gazetecinin CHP'nin akademisyenlere sahip çıktığı yönündeki sorusuna da Şahin, "Teröristlere Diyarbakır'a gidip 'arkadaşlar' diye hitap eden bir genel başkanın partisinden başka bir şey beklemeyiz" yanıtını verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...