Kütüphaneye yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı

Kütüphaneye yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı

GÜNDEM Haberleri

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Kampüsü içinde 24 saat hizmet veren Merkez Kütüphane için bomba ihbarı yapılınca, içeride ders çalışan öğrenciler dışarı çıkarıldı.

Bomba uzmanlarının incelemesi sonucu ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı. 
Telefonla üniversitenin güvenlik birimini saat 22.30 sıralarında arayan bir kişi, Terzioğlu Kampüsü'nde 24 saat hizmet veren bin kişi kapasiteli kütüphanede bomba bulunduğu yönünde ihbar yaptı. Bunun üzerine durum polise bildirildi. İçeride ders çalışan öğrenciler de dışarıya çıkarıldı. Kütüphaneye gelen Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı bomba uzmanları, içeriye girerek arama yaptı. Üniversitede görevli güvenlikçilerin de desteğiyle kütüphanenin tüm birimleri ve bahçesi didik didik arandı. Ancak ne bombaya, ne de şüpheli bir pakete rastlanılmayınca herkes rahat bir nefes aldı. 
Bir saat süren arama boyunca bahçede bekleyen öğrenciler, güvenlik görevlilerinin davetiyle yeniden içeriye girerek, ders çalışmaya devam etti. Kütüphanede yapılan arama sırasında bahçede oturarak bekleyen öğrenciler, içerde ders çalıştıkları sırada bomba ihbarı yapıldığı gerekçesiyle dışarıya çıkarıldıklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...