Terörle topyekün mücadele planı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Terörle topyekün mücadele planı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye, Terörle Mücadele Master Planı ile terörle mücadele stratejisinde köklü değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Hazırlanacak eylem planıyla tüm devlet kurumlarının bu mücadeleye katkıda bulunması hedefleniyor.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı başkanlığında hayata geçirilecek Terörle Mücadele Master Planı kapsamında devlet çatısı altında yer alan tüm kurum ve kuruluşlar, "teröristle değil terörizmle mücadelenin ön planda olacağı" bir eylem planının parçası olacak. Kurum ve kuruluşlar, önce terörden zarar gören bölgelerdeki durumu değerlendirerek ihtiyacı tespit edecek, daha sonra ise hazırlayacakları raporlar ile hedef ve vizyonlarını belirleyecek.Raporların Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı bünyesinde toplanmasının ardından hazırlanacak Terörle Mücadele Master Planı eyleme dönüşecek.

Bu kapsamda eğitimden sağlığa, imar ve şehir yapılanmalarından enerji ve sosyal yardımlara kadar hazırlanacak projelerle terörle mücadelenin sivil ayağı oluşturulacak. Tüm bakanlıklar ile onlara bağlı kurum ve kuruluşlar, kendi alanlarını ilgilendiren konularda planlar hazırlayacak. Bu planlar kapsamında hazırlanan projeler zamana yayılmadan sürelere bağlı olarak hayata geçirilecek. Bunların tümü, "Terörle Mücadele Master Planı" çatısı altında tek bir planı ortaya koyacak.Master plan çerçevesinde, AK Parti iktidarının 2023 hedefleri arasında yer alan "Yerel Yönetimlerin AB standartlarına kavuşturulması" hedefine odaklanılacak. Yerel yönetimlerin görev ve yetkileri artırılacak, mali kaynakları geliştirilecek. Yeni yol haritasında sadece teröristle değil aynı zamanda terörizmle de mücadele edilecek.

Bütün bunlar yapılırken demokrasiden, özgürlükten ve bireysel haklardan taviz verilmeyecek.

Vatandaş devletinin yanındaKonuya ilişkin değerlendirmede bulunan güvenlik kaynakları, terör faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgelerde periyodik saha araştırmaları yaptıklarını ve bu araştırmalardan önemli sonuçlar elde ettiklerini açıkladı. Bölgedeki vatandaşların bin yıllık birlikteliği özümsediğini belirten yetkililer, bu durumun terörle mücadelenin omurgasını oluşturduğunu ifade etti.Barikat ve hendekler ile terör örgütünün bütün kışkırtmalarına rağmen bölge insanının, devletinin yanında yer aldığını kaydeden yetkililer, vatandaşların sorunların çözümünü de yine devletten beklediğini söyledi.Yetkililer, yeni eylem planıyla "sivrisinekleri öldürmek kadar bataklığın kurutulmasının da" amaçlandığını vurguladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...