Cevdet Yılmaz'ın bilinmeyen yönü! Kabinenin...

Düzenleyen:
Cevdet Yılmaz'ın bilinmeyen yönü! Kabinenin...

GÜNDEM Haberleri

Kaleme aldığı mısraları zaman zaman sosyal paylaşım sitelerinden yayınlıyor ancak kitapta toplamayı düşünmüyor.

Yücel Kayaoğlu ANKARA - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın, ekonomist ve teknokrat yanı ile bilinmesine rağmen, edebiyat ve şiire olan ilgisi nedeniyle, amatör olarak şiir yazdığı da ortaya çıktı.
TBMM’ye 2007 seçimleri ile adım atan Yılmaz, bir süre sonra 60’ıncı AK Parti hükümetinde önce Devlet Bakanı daha sonra Kalkınma Bakanı oldu. Bu tarihten itibaren AK Parti’nin tüm hükümetlerinde görev alan Yılmaz, kabinenin ‘en çalışkan’ isimleri arasında sayılıyor. Yılmaz, son dönemde tartışmalara konu olan ODTÜ Kamu Yönetimi mezunu. Üniversiteye gelene kadar eğitim hayatına Bingöl’de devam etmiş. Sonrasında ODTÜ’de mezun olduğu bölümü birincilikle bitirmiş. ABD’de de burslu olarak yüksek lisans eğitimini tamamlamış. Mezun olduğu okul ve çalıştığı alanlar sebebiyle kamuoyunun teknokrat yanı ile tanıdığı Yılmaz’ın aslında bir de şair yönü olduğu ortaya çıktı. Yılmaz’ın şiire olan ilgisi öğrencilik yıllarına dayanıyor. Hem şiir okumayı, hem de yazmayı seviyor. Zaman zaman kaleme aldığı şiirlerini sosyal paylaşım sitelerinden de paylaşıyor. Yılmaz, yazdığı şiirlerin müsveddelerini saklıyor ama kitap çıkarmayı düşünmüyor.

Yazmak ve Yaşamak
Artık yazabilirim
Yeterince yaşadım
Güller ve ateşler
İçinden geçtim
Artık yaşayabilirim
Yeterince yazdım
Son bir kez baktım
İlk aşkın hayaline
Artık yazabilirim
Özlemini ruhumun
Büyüyen gurbetimin
Yolların yolunda
Artık yaşayabilirim
Başka bir şey kalmadı
Durgun sularda yüzüm
Adı olmayan zamanda.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...