Çavuşoğlu: 'Çizmeyi aşma'

Düzenleyen:
Çavuşoğlu: 'Çizmeyi aşma'

GÜNDEM Haberleri

Çavuşoğlu, AB’nin mülteciler için yapacağı katkıya karşı çıkan İtalya’ya, “Elinizi uzatmazsanız, o insanlar kapınıza dayanır” uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB’den Suriyeli mülteciler için gelecek 3 milyar avroluk katkının eğitim ve sağlık için harcanacağını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı’nın Gaziantep ofisinin açılışını yapan ve Nizip’teki mülteci konteyner kentini ziyaret eden Çavuşoğlu, “Suriye’den bir neslin daha kaybedilmesine izin vermeyeceğiz. Bizdeki Suriyelilerden 620 bini eğitim çağında. Bunlardan sadece 300 binine eğitim veriliyor” dedi. Ankara ile Brüksel arasındaki uzlaşma sonrası AB’den gelecek 3 milyar avroyu geciktiren İtalya’ya mesaj yollayan Bakan Çavuşoğlu, “İtalya, Türkiye ile bir sorun nedeniyle değil tümüyle iç meselesi nedeniyle geciktiriyor. Ama bu, insanlık görevinin önüne geçmemeli. Burada yaşayan insanlara yardım elinizi uzatmazsanız, Türkiye ile işbirliği yapmazsanız, o insanlar size gelecek zamanla” dedi. Bakan, gelen yardımların Türkiye'nin hazinesine girmeyeceğini, Suriyeli ve Iraklı sığınmacılar için ek projeler ve hizmetler için kullanılacağını sözlerine ekledi.

SURİYELİ AİLELERDEN TEŞEKKÜR
Bakan Çavuşoğlu, konteyner kentin anaokuluna giden miniklerle bir araya geldi. Suriyeli çocuklar, “Ölürüm Türkiyem” şarkısını hiç şaşırmadan söyledi. Çavuşoğlu, Suriyeli bir aileyi de ziyaret etti. Aile, kendilerine hâl hatır soran bakana, “Teşekkür ederiz, bir şeye ihtiyacımız yok. Türkiye, her türlü ihtiyacımızı karşılıyor” cevabını verdi. Bu arada Çavuşoğlu’na Suriyeli bir genç tarafından yapılan karakalem portresi hediye edildi.


Buket GÜVEN / GAZİANTEP

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...