Evlatlık alan anne de doğum izni kullanacak

Düzenleyen:
Evlatlık alan anne de doğum izni kullanacak

GÜNDEM Haberleri

Bebek dünyaya getiren annelere sağlanan esnek çalışma hakkı, evlatlık alan anneye de sağlanacak. Evlatlık alan anneler de 8 hafta süreli "doğum izni" kullanabilecek.

DAMLA PEKER

Ailenin korunması ve nüfusun artmasına dair çalışmalara yönelik bir destek daha geldi. Bu konuda düğmeye basan hükümet, milyonlarca çalışan anneyi yakından ilgilendiren doğumdan sonra "yarı zamanlı çalışma-doğum izinleri" gibi düzenlemelerde yeni uygulamaları hayata geçirmek için kolları sıvadı. Doğum yapan annelere esnek çalışma hakkı getiren hükümet, evlat edinenlere de aynı hakkı getirecek. Yetiştirme yurtlarından bir çocuğu evlat edinen ancak, ilk günlerinde çalışmak zorunda olduğunda bakıcıya emanet etmek zorunda kalan ailelere müjde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan geldi. Üzerinde çalışılan düzenlemeyle 3 yaşından küçük bir çocuğu evlat edinen memur annelere çocuğun teslim edildiği tarihten itibaren 8 hafta süreli doğum izni verilecek. Bu 8 haftaya ilave olarak anne isterse, esnek çalışma, yarı zamanlı çalışma ve 24 ay ücretsiz izin gibi öz anne babalara sağlanan bütün haklardan da faydalanabilecek. Bu haklardan 3 yaşından küçük bir çocuğu evlat edinen işçi anneler de yararlanabilecek. Bakanlık yetkilileri, özellikle evlat edinmek isteyen memur ailelerden bu yönde gelen taleplerin dikkate alınarak böyle bir çalışmanın başlatıldığını söylüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...