Kilis'teki patlama görüntülerine yayın yasağı

Düzenleyen:
Kilis'teki patlama görüntülerine yayın yasağı

GÜNDEM Haberleri

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamayla ilgili görüntülere ilişkin yayın yasağı getirildiğini bildirdi

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, hayatını kaybeden kişinin olay yerindeki görüntülerinin medyada görülmesiyle ilgili Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla, olay yerindeki ölü ve yaralı görüntülerinin yayınlanmasına yasak getirildiği kaydedildi.
Olayla ilgili iki cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Olay yerinde gerekli inceleme yapılıp, suç delilleri muhafaza altına alınmıştır. Adli kolluk görevlilerine söz konusu mermilerin niteliği, nasıl bir silahla atıldığı ve nereden ateşlendiği hususlarının tespiti istenmiştir. Olayın faillerinin tespitine ve yakalanması konusunda gerekli talimat verilmiştir. Kilis Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla 'Toplumda neden olabilecek infialin önüne geçilmesi ve kamu düzeninin bozulması riskinin meydana geldiği' gerekçesiyle söz konusu patlama olayının meydana geldiği yerin ve olay yerindeki ölü ve yaralı şahısların görüntülerine ilişkin yayın yasağı konulmasına ve 5187 sayılı basın kanunun 3/2. maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmiştir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...