"PKK kuryesi" kadının üzerinden bakın ne çıktı!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
"PKK kuryesi" kadının üzerinden bakın ne çıktı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Irak'taki terör örgütü PKK üyelerinden aldığı notları Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalındaki teröristlere ulaştırdığı iddiasıyla yargılanan 55 yaşındaki kadın, 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldı.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 5 Mayıs 2015'te Habur Sınır  Kapısından Türkiye'ye giriş yapan 55 yaşındaki Hatice Y'nin üzerinde "güvenlik  güçlerine yönelik eylem yapılacağına ilişkin not bulunduğu" ihbarı üzerine  harekete geçti. Ekipler, kadının çantasında yaptıkları aramada astarın içerisine  gizlenmiş ve bantlı halde bulunan örgütsel doküman ele geçirdi. Gözaltına alınan  ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen Hatice Y. tutuklandı. Dokümanda şu ifadeler yer aldı: "Rezan ve Hogır'a. Merhaba, umarım  her açıdan durumunuz iyidir. Bizler de genel olarak iyiyiz. Arkadaşların  aktardığına göre bağlantıya çıkmışsınız ancak biz görüşemedik. Bundan sonra  düzenli olarak her gün bağlantıda olacağız. Muhabere saatlerinde bizlere  ulaşabilirsiniz. Size yeni şifreyi gönderiyorum. Bundan sonra bunu kullanacağız.  Ayrıca sizden haber bekliyoruz. Genel duruma ilişkin bir bilgilendirme yazarsanız  iyi olur. Orada çalışmaya başladınız mı? Koşullarınız nasıl? İçerideki  arkadaşlarla bağlantınız var mı? Kısaca genel duruma ilişkin bize yazarsınız.  Kurye sorununuz varsa saha yürütmesi veya Rojhat üzeri not gönderirsiniz.  Çalışmalarınızda üstün başarılar dilerim."
 
 Tutuklu sanık Hatice Y. ifadesinde uzun süredir haber alamadığı iki  oğlunu bulmak amacıyla tek başına Irak'a gittiğini ve daha sonra taksi ile Kandil  Dağına çıktığını ileri sürdü.
 
Kandil'de 3 gün boyunca örgüt mensuplarıyla kaldığını belirten Hatice  Y. ifadelerinde şunları kaydetti:
 
 "Bana verilen not kağıdını çocuklarım ile ilgili olabilir düşüncesiyle  aldım. Örgüt mensuplarının talimatları doğrultusunda not kağıdını Lice ilçesinde  bulunan örgüt mensuplarına ait sözde şehitlikteki tuvalete bırakacaktım. Silahlı  terör örgütü ile herhangi bir bağlantım yoktur. Tek amacım uzun süredir haber  alamadığım çocuklarımın yerini öğrenmektir."
 
  Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan karar duruşmasında  tutuklu sanık Hatice Y. ile avukatı hazır bulundu. Üzerine atılı suçlamayı kabul  etmeyen sanık Hatice Y. tahliye talebinde bulundu.
 
  Tahliye talebine ilişkin savunmanın ardından kararını açıklayan  mahkeme heyeti, sanık Hatice Y'nin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6  yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...