Manisa'da 64 çift yetim maaşı için boşandı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Manisa'da 64 çift yetim maaşı için boşandı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Manisa İl Müdürlüğü, kentte yetim maaşı alabilmek için anlaşmalı boşanarak birlikte yaşamayı sürdüren 64 çifti tespit etti.

Devleti dolandırdıkları iddiasıyla bu kişiler hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. SGK Manisa İl Müdürlüğü, Alo 115 ihbar hattına gelen şikayetler sonrası devlete fatura çıkaran evliliklere karşı mücadele başlattı. Babası ya da annesi ölen bazı kadınların yetim maaşı alabilmek için kağıt üzerinde eşinden boşandığını öğrenen SGK yetkilileri, inceleme başlattı. Gelen ihbarlar üzerine yetkililer, Manisa'da 64 çiftçi mercek altına aldı. Yetkililer, dul ve yetim maaşı alabilmek için anlaşmalı olarak evliliklerini bitirdikleri tespit edilen 64 çiftin maaşını kesti. Ayrıca, savcılığa suç duyurusunda bulundu. İhbarların titizlikle değerlendirildiğini söyleyen SGK Manisa İl Müdürü Nesrin Aras, "2015 yılı boyunca 115 şikayet ve ihbar aldık. Yaptığımız denetimlerde 64 çiftin maaş alabilmek için evliliklerini anlaşmalı olarak sonlandırdığını tespit ettik. 64 çiftin aylıklarının tümünü kesmemizin yanı sıra bu çiftler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Takibini de yapıyoruz" dedi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...