Erdoğan: Ben bu zatı niye adam yerine koyayım ki?

Düzenleyen:
Erdoğan: Ben bu zatı niye adam yerine koyayım ki?

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hakkında alçak ve hadsiz açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Milletin ciddiye almadığı zatı ben niye adam yerine koyayım ki?" dedi. İşte Erdoğan'ın o sözleri:

Kesinlikle girmemem gereken bir tartışma var. Bu bir deği, iki değil, üç değil, beş değil. Ana muhalefet partisinin genel başkanı hem parti kongresinde hem de grup toplantısında yine çirkin yüzünü göstermiş. Bu zat bir süredir şahsımla, ailemle ilgili ağzına ve kişiliğine yakışmayan bir şekilde bir namus ve şeref edebiyatı tutturmuş gidiyor. Bundan kazandığım tazminatlar artarak devam ediyor. Aslında kendisine bunun cevabını hiçbir şekilde karşılık veremeyeceği, veremediği şekilde müteaddit defa ifade ederim. Bazı kişiler vardır ya yüzüne tükürsen yağmur yağıyor derler ya, bu da öyle. Hiçbir sözün kafi gelmediğini üzüntüyle görüyorum. Hakimleri, savcıları, YSK'yı da hedef alıyor. Nerede, ne zaman kime çatacağı belli olmayan kişiler için 'serseri mayın gibi' der halkımız. Bu da öyle, ne zaman çıkıp bulaşacağı belli olmuyor. 1 Kasım seçimleri öncesinde de birileri işte sayın başbakana hükümeti kuramadı öyleyse ana muhalefetin başkanına bu görev verilmelidir diye yazıp çizdiler. Ben o zamanlar Cumhurbaşkanı külliyesinin adresini bilmeyene benim verilecek ve kaybedilecek zamanım yoktur demiştim.

Neredeyse 2016'nın Ocak ayını bitiriyoruz. Bu zat hala 7 Haziran'ın davasını güdüyor. Siyaset bilmediği belli, hesap da bilmiyor. Bahsettiği konunun da ne anayasayla, ne yeminle ilgisi yok. 7 Haziran'da 400 demiştim, 1 Kasım'da 550 dedim. Bu zatın karın ağrısını da dökerim ama ben bunları konuşmaktan hicap duyarım. Bu namus ve şeref fukaraları için vakit harcamak bana zul geliyor. Teröristelri savunan bu değil mi, hangi namustan, hangi şereften bahsediyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Söylediğiniz her sözün israf, yaptığınız her hamlenin enerji kaybı olduğu, teneke gürültüsü kabilinden, boş konuşmanın dışında bir varlık gösteremeyen, herhangi bir vasfı zaten olmayan birisine şimdi ne diyeyim ben? Kendi geçmişinden utanan, terör örgütünü dahi şöyle kalpten gelen samimi buğuz ile kınayamayan, partisi içindeki klikleri birbiriyle yarıştırmayı siyaset sanan bu zavallıyı ademe mahkum ediyorum. Milletin zaten yok saydığı bu zatı ben niye adam yerine koyayım ki? " 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...