Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kadın askerler de Sur’da

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kadın askerler de Sur’da

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon nedeniyle 51 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesi, İHA kameraları tarafından görüntülendi.

Operasyonların devam ettiği ve güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman sıcak çatışmaların yaşandığı ilçe, tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak etmesi yüzünden harabeye dönüştü. İlçede, delik deşik olmayan bina kalmadı. Çok sayıda asker, polis ve korucunun görev yaptığı ilçede, kadın askerler de operasyonlara destek veriyor. İlçede, tuzaklı patlayıcılardan temizlenen hendekler de birer birer kapatılıyor. Diyarbakır’ın merkez 4 ilçesinden biri olan Sur’da, teröristlerin kazdığı hendek ve kurdukları barikat ile tuzakladıkları patlayıcı yüzünden 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yasağın başladığı tarihten bu yana operasyonların sürdüğü ve yaşanan şiddetli çatışmalarda, 17 güvenlik görevlisi şehit oldu, 125 güvenlik görevlisi yaralandı. Operasyonda 100 teröristin öldürüldü, 6 terörist yaralı olarak ele geçirildi.
Kadın askerler de Sur’da

OPERASYONLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Asker, polis ve korucuların katılımıyla gerçekleştirilen operasyonların ara verilmeden devam ettiği ilçede, zaman zaman teröristlerle güvenlik güçleri arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. Kadın askerlerin destek verdiği operasyonlarda, bir taraftan teröristlerle çatışan güvenlik güçleri, diğer taraftan evlerinden çıkmalarına teröristler tarafından izin verilmeyen vatandaşları kurtarmaya çalışıyor. Güvenlik güçleri, ilçedeki sokak hayvanlarını besleyerek, hayatta kalmalarını sağlıyor.
Kadın askerler de Sur’da

HENDEKLER KAPATILIYOR
İlçede, teröristlerin kazdıkları hendeklere tuzakladıkları patlayıcıların imhası için de yoğun çalışma yürütülüyor. Teröristlerden temizlenen bölgelerdeki hendek ve barikatlardaki patlayıcıların bazıları bomba imha uzmanları tarafından patlatılmadan etkisiz hale getirildi. Bazı patlayıcılar ise, etkisizleştirilmesi için infilak ettirildiği belirtildi. Patlayıcılardan arındırılan birçok hendek, Devlet Su işleri (DSİ) ve Karayollarına ait araçların getirdiği kumla kapatıldı. Diğer hendeklerin kapatılması için de çalışmaların sürdüğü ve ilçeye sürekli kamyonla kum getirildiği görüldü.

SUR HARABEYE DÖNDÜ
İlçe, 51 gündür süren çatışma, teröristlerin bombalarının infilak etmesi ve teröristlerin evleri delerek koridor olarak kullanmaları yüzünden harabeye döndü. Çok sayıda binanın yerle bir olduğu ilçede, bazı binaların da büyük bir bölümü yıkıldı. Tüm binaların delik deşik olduğu ilçede, vatandaşların sadece evleri ve iş yerleri değil, göç ederken yanlarına alamadıkları eşyaları da zarar gördü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...