Mustafa Koç'un doktorundan açıklama geldi

Düzenleyen:
Mustafa Koç'un doktorundan açıklama geldi

GÜNDEM Haberleri

4 ay önce tüp mide ameliyatı geçiren merhum Mustafa Koç'un doktorundan açıklama geldi

Mustafa Koç, 2002 yılında kalp sorunu yaşamış, ABD’de yapılan cerrahi operasyonda 3 kalp damarı baypas edilmişti. Kiloları nedeniyle uzun yıllar sorun yaşayan Koç, en son diyetisyen sayesinde 15 kilo verdi. 
Mart 2015’te Amerikan Hastanesi’nde tüp mide ameliyatı geçiren Koç’un kalp krizi sonucu ani ölümü ise tartışmaları beraberinde getirdi.
 
Prof. Dr. Bingür Sönmez Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı açıkladı
“Mustafa Koç, mide tüp ameliyatını yaptırmakta geç bile kalmıştı. Bu operasyon Koç için doğruydu. Asıl problem, genç yaşta kalp, damar ameliyatı olan hastalarda çok hızlı ilerleyen damar sertliği sorunlarıdır. Obeziteye yönelik yapılan mide tüp ameliyatı ile kalp krizi arasında herhangi bir bağlantı yok. Kalp, damar sorunu yaşayan ve kilo problemi olan insanların ölçülü spor yapmaları gerekiyor. Koç’un 4-5 ayda 40 kilo vermiş olması da kalp krizine yol açmaz. Asıl neden genç yaşta başlayan damar sertliği sorunudur.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...