Göçmen faciasında bilanço arttı : 3’ü çocuk 4 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Göçmen faciasında bilanço arttı : 3’ü çocuk 4 ölü

GÜNDEM Haberleri  / iHA

Aydın’ın Didim ilçesinde göçmenleri taşıyan botun batması sonucu 3’ü çocuk 4 kişi hayatını kaybetti. Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılan 6’sı çocuk 36 göçmen ise, hastanelere sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Didim’den bugün sabaha karşı yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek için açılan ve içerisinde 40 göçmenin bulunduğu 5 metrelik lastik bot, Fenerburnu açıklarında alabora oldu. Olayın ihbar edilmesinin ardından Didim Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, göçmenleri kurtarmak için çalışması başlattı. Kurtarma çalışmaları kapsamında yaşları 5 ila 7 arasında değişen 3 çocuk ile 20 yaşlarında bir erkek göçmenin cesedi denizden çıkartıldı. 36 göçmen ise Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılarak, karaya çıkartıldı. Aralarında çocukların da bulunduğu göçmenlerin hipotermi geçirmesinden dolayı bölgeye 3 adet ambulans gönderildi.

Durumu ağır olan 6’sı çocuk 11 mülteci, ambulanslarla Didim Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. İlk müdahalelerinin ardından içerisinde 4 aylık bir bebeğinde bulunduğu 4 çocuk, Söke ve Aydın’a sevk edildi. Hayati tehlikesi bulunan 4 aylık bir bebek ise kuvöz içerisinde nakledildi. Hayatını kaybeden 3’ü çocuk 4 göçmenin cenazeleri, Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...