Mustafa Koç yaşasaydı, DAVOS'ta bu mesajı verecekti!

Düzenleyen:
Mustafa Koç yaşasaydı, DAVOS'ta bu mesajı verecekti!

GÜNDEM Haberleri

Küresel dayanışma hareketi HeForShe kampanyasına destek veren 10 Küresel Etki Şampiyonu bir kişi eksikle Davos’ta bir araya geldi. Ani vefatı sebebiyle zirveye katılamayan Mustafa Koç tüm dünyaya "Kadınsız kalkınma mümkün olmaz” mesajını verecekti

Birleşmiş Milletler’in Kadın Birimi'nin toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla başlattığı küresel dayanışma hareketi olan HeForShe kampanyasına destek veren Küresel Etki Şampiyonları Davos’ta şirketlerindeki cinsiyet eşitliği verilerini paylaştı. Etkinlikte, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç da unutulmadı. Harekete destek veren ve gelişmekte olan bir ülkeyi temsil eden tek şirket lideri olan Koç, CEO’lar ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) İcra Direktörü Phumzile Mlambo-Ngcuka tarafından anıldı. Etkinlikte Koç'un vereceği mesaj da okundu. Mustafa Koç, yaşasaydı şu mesajı verecekti: “Gelişmekte olan bir ülkenin temsilcisi olarak, benzer kültürlerden başka liderleri de bu konuya sahip çıkmaları yönünde cesaretlendirmek istiyorum. Unutmayalım ki, kadınların yeterince özgürleşmediği, güçlenmediği, ve eğitim ve istihdam olanaklarına erişemediği bir dünyada kalkınma da mümkün olmayacaktır.”
BM Kadın Birimi geçen yıl Davos'ta, toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine ulaşmayı hızlandırmak amacıyla dünya çapında 10 devlet başkanı, 10 üniversite ve 10 şirket liderini değişimin savunucuları olarak harekete geçirecek HeForShe 10X10X10 ETKİ (IMPACT) Programını başlatmıştı. 10 Küresel Etki Şampiyonu şirketler ise şunlar: AccorHotels, Barclays, Koç Holding, McKinsey & Company, PricewaterhouseCoopers, Schneider Electric, Tupperware Brands, Twitter, Unilever ve Vodafone. 

Mustafa Koç’a veda günü
Perşembe günü sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç cenazesi, bugün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecek. Koç'un defin işlemleriyle ilgili Zincirlikuyu Mezarlığı’nda çalışmalar ise tamamlandı. Mezarlıklar Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Koç ailesine ait kabristan çevresinde temizlik ve düzenleme faaliyetlerini tamamlayarak define hazır hale getirdi.
Mustafa Koç yaşasaydı, DAVOS'ta bu mesajı verecekti!
BU KAREDE BİR KİŞİ EKSİK
10 kişiden oluşan Küresel Etki Şampiyonları zirve sonrası toplu fotoğraf çektirdi. Ancak Mustafa Koç hayatta olmadığı için fotoğraf çekimi bir kişi eksikle 9 kişiyle gerçekleştirildi. 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...