Özdağ: Halk, PKK’ya lanet ediyor

Düzenleyen:
Özdağ: Halk, PKK’ya lanet ediyor

GÜNDEM Haberleri

İzlenimlerini Başbakan’a sunacak olan AK Partili Özdağ: İnsanlar, PKK ‘zalim’ diyor, terörü tel’in ediyor, hiç kimse öz yönetime anlam veremiyor.

İsmail Sonsuz ANKARA
Diyarbakır’da terörden zarar gören aileler başta olmak üzere toplumun çeşitli kesimleriyle görüşen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, izlenimlerini rapor haline getirerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunacak. Kanaat önderlerinden medrese âlimlerine, öğrencilerden esnafa kadar farklı kesimleri dinleyen Özdağ, “Vatandaş PKK’dan bıktı. Hükümetimizden beklentileri var, onları Sayın Başbakanımıza ileteceğiz” dedi. Sivil toplum örgütlerinin desteğiyle toplanan yardımları Sur’dan Cizre’ye, Silopi’den Dargeçit’e kadar terörden zarar gören vatandaşlara ulaştıran Özdağ, yaptığı incelemelerle edindiği izlenimleri şöyle anlattı:
“Halk, PKK’dan, terörden bıkmış vaziyette. Milli bütünlük içerisinde siyaset yapılmasını istiyor. HDP’liler bile ‘özerklik’ nedir, ‘öz yönetim’  nedir bilmiyor, kafaları karışık. İnsanlar, ‘PKK acımasız, zalim bir örgüt. Her şeyimizle uğraşıyor. Allah bunların belasını versin’ diyor. Valilikler, kaymakamlıklar hassas. Diyanet de, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu da çalışıyor.”
KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEBİ
Özdağ, tespitlerine şu şekilde sürdürdü: “Özellikle Sur ilçesindeki vatandaşlar, çok hızlı bir şekilde kentsel dönüşümün yapılmasını ve ev sahibi olmak istediklerini iletti. Bazıları, ‘Evlerimize dönemeyeceğiz, yardımlar devam etsin’ dedi. İŞKUR üzerinden, her evden bir kişinin işe alınmasını talep ettiler. Biz, duyarlılığımızı devam ettireceğiz. PKK’nın, HDP’nin gerçek yüzünü o bölgelerdeki vatandaşlarımıza anlatmak zorundayız. Güvenlik ve özgürlüğün at başı gitmesi gerekiyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...