PKK'nın hain planlarını deşifre eden harita ele geçirildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
PKK'nın hain planlarını deşifre eden harita ele geçirildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Tunceli'de bazı kamu binalarının işaretlendiği bir harita, 3 kilogram C-4 ve TNT, 1 el bombası ve 9 elektrikli fünye ele geçirildi.

Tunceli Valiliği, Pertek ilçesinde 3 şahsın evlerinde yapılan aramalarda, ilçede görev yapan savcı, hakim ve emniyete ait araç plakası listesi, kaymakamlık, adliye, emniyet müdürlüğü yerleşkeleri, kaymakamlık konutu, Pertek-Tunceli yolunda bir kavşağın işaretlendiği harita, 1 el bombası ile 3 kilogram ağırlığında C-4 ve TNT tabir edilen patlayıcı madde ele geçirildiğini bildirdi.    

Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “24.01.2016 tarihinde Pertek ilçemizde güvenlik güçlerimizce yapılan operasyonda, 3 şahsın evinde yapılan aramada; toplatma kararı bulunan bir kitap, Pertek ilçemizdeki görev yapan savcı, hakim ve emniyete ait araçların plakalarını içeren liste, kaymakamlık, adliye, emniyet müdürlüğü yerleşkeleri, kaymakamlık konutu, Pertek-Tunceli yolunda bir kavşağın işaretlendiği harita, 9 adet elektrikli kapsül, 1 adet el bombası, 3 kilogram ağırlığında C4 ve TNT tabir edilen patlayıcı madde ele geçirilmiştir” ifadelerine yer verildi. 

Valilik açıklamasında şahısların cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındığı belirtilerek, operasyonlara devam edildiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...