Polis merkezine molotofkokteylli saldırıya, 55 yıl hapis talebi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Polis merkezine molotofkokteylli saldırıya, 55 yıl hapis talebi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Antalya'nın Kepez ilçesinde geçen yıl polis merkezine molotofkokteyli ile saldırıp MOBESE kameralarının kablolarına zarar veren 3 şüpheli hakkında 18 yıl ile 55 yıl 6'şar ay arasında hapis talebiyle dava açıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kepez Polis Merkezine 9 Kasım 2015'te molotofkokteylleri ile saldırıp, MOBESE kameralarının kablolarını yanıcı maddeyle yaktıkları gerekçesiyle tutuklanan N.T, Ş.B ve A.K ile ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, şüphelilerin de içinde bulunduğu 7-8 kişilik grubun, 9 Eylül 2015'te akşam saatlerinde Kepez Polis Merkez Amirliği binasının önüne geldikleri anlatılıyor. Gruptaki yüzü kapalı bir kişinin elindeki molotofkokteylini polis merkezine yaklaşık 10 metre kala ateşleyerek Polis Merkezine doğru attığı belirtilen iddianamede, motolofkokteylinin cadde üzerine düşerek yandığı ifade ediliyor.

İddianamede, olayın ardından havai fişek atan gruptakilerin polis ekiplerinin müdahalesi sonucunda kaçmaya çalıştığı ve içlerinden yüzünü sarı, kırmızı, yeşil renkteki bir poşu ile kapatan N.T'nin yakalanarak gözaltına alındığı kaydediliyor.

Söz konusu grubun, olay günü Kepez bölgesindeki MOBESE kameralarının fiber optik kabloları motolofkokteyli ile yakarak zarar vermesi nedeniyle görüntü akışının aksadığı belirtilen iddianamede, yapılan incelemede hasar tespit çalışmalarında fiber optik kabloları, kutusu ve füzyon kaynağının zarar gördüğüne yer veriliyor.

İddianamede, gözaltına alınan şüpheli N.T'nin ifadesi doğrultusunda olaya karışan Ş.B ile A.K'nın da yakalandığı kaydedilerek, 3 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtiliyor.

İddianamede, 3 şüphelinin TCK'nın "silahlı örgüte üye olmak", "Genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması" ve "mala zarar vermek" suçlarından her sanık için 18 yıl ile 55 yıl 6'şar ay arasında hapis talep ediliyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...