HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hidayet Karaca 'FETÖ/PDY' ana soruşturması kapsamında da tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hidayet Karaca 'FETÖ/PDY' ana soruşturması kapsamında da tutuklandı
Hidayet Karaca, Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

"Tahşiyecilere kumpas" davası kapsamında tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Karaca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye ilişkin ana soruşturması kapsamında da tutuklandı.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" ilişkin ana soruşturması kapsamında da tutuklandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "Tahşiyecilere kumpas" davası kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Karaca, FETÖ/PDY'ye ilişkin ana soruşturma kapsamında cumhuriyet savcısına dün, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden ifade verdi.

Savcı, Karaca'yı tutuklanması istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. 

Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi, bu akşam, SEGBİS üzerinden Karaca'yı sorguladı.

Hakim, sorgu sonucunda Karaca'nın, "Anayasayı ihlal" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...